Összeírás

2022.11.19. 12:36

Elkezdődött az összeírás: Nógrádi gazdaságok adatait is várja a KSH

E-L. Zs.

Éven belüli második, rendszeresen ismétlődő egyéni gazdaságok összeírását hatja végre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) december 15-ig. Az elektronikus kitöltés a jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni gazdaságok számára Nógrád megyében is kötelező.

– Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, a gazdálkodók számára, továbbá az uniós adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez szükséges információkat biztosítsa. Az adatszolgáltatás elsősorban a növénytermesztésre, az állattenyésztésre, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőre, a beruházásokra és a termeléssel kapcsolatos ráfordításokra terjed ki – olvasható a tájékoztatás a KSH honlapján.

 Az adatszolgáltatás a levélben, vagy e-mailben megkapott belépési kód megadásával lehetséges. November 26. és december 15. között pedig fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel azokat, akik nem éltek az elektronikus kitöltés lehetőségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában