Rezsi

2022.11.01. 10:37

Átvállalta az egyházmegye a pataki iskola fűtési költségeit

Mint arról már beszámoltunk, egy nemrégiben született kormányzati döntés értelmében a Belügyminisztérium odaítélésében több mint ötmillió forintos rendkívüli támogatást kapott a község önkormányzata.

H. H.

A támogatás nagy segítség lesz a rezsiszámlák kifizetésénél

Forrás: Shutterstock

Fekete Tibor polgármester megkeresésünkre elmondta, az összeget egyértelműen a működésre fordítják, méghozzá döntő részben számlák kifizetésére. A faluvezető hozzátette, ezen a segítségen kívül is több takarékossági intézkedést vezettek be, illetve fognak a jövőben.

A polgármesteri hivatal épületében, amely komoly energetikai felújításra vár, de jelenleg kérdéses, hogy ez mikor történhet meg, áttértek a fafűtésre, pontosabban újraindították a korábban használaton kívül helyezett cserépkályhát. A szociális-intézményi konyhában a főzés idejére megoldott a megfelelő hőmérséklet, ott is kikapcsolták a gázfűtést, ugyanakkor a szolgáltatásban semmi fennakadás nem történt, az ételek kiszállítása a megfelelő rendben zajlik.

Az óvodában szerencsére jóval kedvezőbbek az állapotok, mivel ott a közelmúltban jelentősebb átalakítások történtek, és a gyerekek számára a meleget napelemes kollektorok által biztosítják. A Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola működtetését már évekkel ezelőtt átvette az egyház, de most egy megegyezés értelmében az intézmény fűtési költségeit is a Váci egyházmegye állja. A könyvtári részleget csak a szigorúan vett kölcsönzési időre nyitják ki, míg a Kalászházat, ahol a helytörténeti gyűjtemény található, tavasz elejéig teljesen bezárták. Ugyanez lesz a sportpálya öltözőivel, de csak a labdarúgó bajnokságok őszi befejezését követően.

Fekete Tibor megemlítette még, hogy november közepétől a településen beindul a falugondnoki szolgálat, de ez a rezsikörülményekre nincs befolyással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában