Oktatás

2022.10.14. 17:48

Utazó egyetem érkezett Salgótarjánba: a pályaválasztás előtt állóknak akarnak segítséget nyújtani

Péntek délután a Neumann Technológiai Bázis, azaz a NEUTECH látványos, high-tech prezentációt tartott a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Stromfeld Aurél Technikumában, ahol a kecskeméti Neumann János Egyetem karait mutatták be az érdeklődő ifjúság számára.

F. O.

Az utazó egyetem Balassagyarmatról érkezett a megyeszékhelyre

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az iskola Kecskemétről indulva 13 város középiskoláiba látogat el a 2022-2023-as tanévben, hogy a műszaki, az informatikai, a gazdasági és az agrár területek iránt érdeklődő fiatalokat megismertesse a kínálkozó lehetőségekkel. Az utazó egyetem Balassagyarmatról érkezett a megyeszékhelyre, hogy a pályaválasztás előtt állóknak itt is segítséget nyújtson a döntésben. A diákok a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar interaktív és gyakorlati bemutató foglalkozásain vehettek részt.

Halczman Szilvia oktatásfelelős mérnöktanár elmondta, hogy a fiatalok kipróbálhatták a 3D tervezést, a nyomtatást, a szkennelést, az Arduino programozást, az IOS mobilapplikáció fejlesztést, valamint megismerhették a hidrogénhajtású járművek működését is.

– Tudjuk, hogy nem minden diáknak van lehetősége elutazni Kecskemétre, ezért úgy gondoltuk, hogy összerakunk egy innovatív konténert és különböző foglalkozásokat hozunk el a tanulóknak – mondta Halczman Szilvia.

Baranyi Zoltán, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: törekednek arra, hogy minden diáknak biztosítani tudják a betekintési lehetőséget a felsőoktatási képzésbe.

A Neumann Technológiai Bázis programsorozat keretében a tanulók részt vettek egy fenntarthatósági tematikájú foglalkozásokon is, ahol megismerkedhettek például a használt elemek és a telefonok újrahasznosítási lehetőségeivel. 

A programsorozat szombat délelőtt folytatódik az Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikumában, ahol a fenntartható pénzügyekre és a logisztikára helyezik a hangsúlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában