Várjáték

2022.10.14. 11:19

Új vezetővel csábítana érdeklődőket a drégelypalánki Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ

A drégelypalánki Csósza Mercédesz személyében a közelmúltban új vezetőt neveztek ki a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ élére. Csósza Mercédesz legfontosabb feladatának tekinti az aktív turizmus erősítését, a helyi gasztronómiai értékek bemutatását, továbbá egy új célcsoport meghatározásában is lát lehetőséget.

Lászlók Judit

Mindig látványos a Szondi várjáték

Forrás: Nool

– Hogyan és mikor lett a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ vezetője? 
– Drégelypalánki születésű vagyok, és egy rövid kitekintést követően tértem vissza szülőfalumba. Lokálpatriótának vallom magam, így mindig is céljaim között szerepelt az értékteremtés, a helyi értékek megőrzése és erősítése, ezzel is öregbítve Drégelypalánk hírnevét. A Budapesti Kommunikációs Főiskolán (ma már Metropolitan Egyetem – szerk.) 2010-ben végeztem kommunikáció és médiatudomány szakon, jelenleg is itt folytatom protokollal és rendezvényszervezéssel kapcsolatos tanulmányaimat. Idén nyáron sikeresen megpályáztam a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ vezetői pozícióját, amely egyben a drégelypalánki közösségi tér vezetésével is jár. Ez pedig igen komplex feladat. Azonban kedvelem az effajta lehetőségeket, hiszen nyitott vagyok az újdonságokra, és szeretem a kihívásokat. Korábban szolgáltatóként már tapasztaltam, hogy a turizmus milyen hatást gyakorol a helyiek életére. Éppen ezért tudom, hogy mindez nagy felelősséggel jár, mivel számos helyi szolgáltató, lakos megélhetése múlik rajta. Fontosnak tartom, hogy a településre és a környékre érkező látogatók megismerhessék értékeinket, és magukkal vihessenek egy kis részt ebből a csodálatos környezetből és kultúrából.

Csósza Mercédesz a turisztikai központ új vezetője
Csósza Mercédesz a turisztikai központ új vezetője
Forrás: Beküldött

– Mik az első tapasztalatai vezetőként? 
– Szeretném elmondani, hogy a 2015-ben megnyíló turisztika központ már a kezdetektől fogva remek alapokkal rendelkezik a működését tekintve. A gyűjtemény, amit a központban bemutathatunk – legyen szó a régészeti leletekről, a kort megidéző kisfilmekről, valamint a tájszobában és a pajtában kiállított gyűjteményről –, maradandó élményt nyújt az ide látogatóknak. A kialakított programok során jellemzően a gyermekcsoportok fogadása került előtérbe. Továbbá tapasztalataim szerint a turizmussal foglalkozó helyi szereplőkkel jelenleg is jó az együttműködés. Ezeket a kapcsolatokat pedig a jövőben szeretném még inkább elmélyíteni, ugyanis általuk, az ő információik, visszajelzéseik alapján tudjuk a lehető legjobban kiszolgálni az ide látogatók igényeit.

– Mit tart a legfontosabb feladatának? 
– Úgy vélem, hogy számos olyan attrakcióval rendelkezik még a településünk, amelyeket eddig kevésbé mutattunk meg. Ezért a kezdeti elképzelést tervezem folytatni, azonban új szemléletet belecsempészve szeretném bővíteni a jelenlegi palettát. Ezek közé tartozik az aktív turizmus erősítése, a gasztronómiai értékek bemutatása, továbbá az új célcsoport meghatározása. Az ezek által felmerülő igényeket pedig programcsomagokkal kívánom kiszolgálni. 

– Milyen tervei vannak a jövőre nézve? 
– A programok bővítésével szeretnék egy új csoportot is megcélozni, és ennek megfelelően bővíteni a szolgáltatásokat. Például platformot biztosítani a helyi termelők megjelenéséhez és bemutatásához, ezzel is erősítve a gasztronómiai értékek széles körben történő megismertetését. Emellett bízom benne, hogy a szervezett programokkal a központ olyan közösségi térré válik a jövőben a helyiek számára, amely minden korcsoportot érint majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában