Nool.hu podcast

2022.10.08. 14:49

Szenvedélyből horgol: a salgótarjáni plüsskészítő elárulta a mesebeli amigurumi figurák titkát (podcast)

A Nool.hu podcast-sorozatában a héten Hartmann Nikolett salgótarjáni plüsskészítőt láttuk vendégül. Az ügyes kezű alkotóval belestünk az amigurumik világába, s kiderítettük: hogyan készülnek pihe-puha fonalból édesgetni való, mesebeli figurái.

NOOL

Hartmann Nikolett és a gyönyörű horgolásai

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

Palchuber Kinga szerkesztő egyebek mellett arra volt kíváncsi, hogy az amigurumi-készítő mikor szeretett bele a különleges technikába, de az is kiderült, miért döntött úgy az alkotó, hogy hobbiját egyben hivatásának is választja. Nikolett saját maga is tervez figurákat, sőt ma már oktatja is az amigurumizás iránt érdeklődőket.

Az alkotó – akit egyébként Budapestről a szerelem csábított Nógrád megyébe – egyebek mellett arról is mesélt, mennyi időt vesz igénybe egy figura elkészítése, s mely korosztály érdeklődik leginkább a termékek iránt. Arra is rákérdeztünk, tapasztalatai alapján, kelendők-e a kézműves termékek szűkebb hazánkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában