Kajla

2022.10.13. 10:23

Nógrádi nevezetességeknél is feltűnik a kíváncsi vizslakölyök

Megyénk hét településén, összesen kilenc ponton gyűjthetik a pecséteket a Kajla útlevelek birtokosai.

Nool

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Magyar Nemzet

A Kajla programot a Magyar Turisztikai Ügynökség hívta életre 2019 nyarán. A nagyszabású, immár sokadik alkalommal újra induló országos kampány célja, hogy a gyermekek játszva ismerjék meg Magyarországot és hazánk nevezetességeit, méghozzá úgy, hogy a legkevésbé se érezzék azt kötelező tanulásnak, hanem a mindennapos mesék és játékok világába ágyazva bővítsék tudásukat. 

Az ügynökség korábban úgy fogalmazott, hogy a gyermekek a kampány segítségével így nemcsak a kötelező tanórai keretek között tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, hanem Kajlát, a kíváncsi magyar vizslakölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit. 

Az elmúlt hetekben a program szervezői minden általános iskola alsó tagozatos diákja számára eljuttatták a 2022/2023-as tanév világoskék Kajla útlevelét. A program weboldalán felsorolják azt a több száz magyarországi nevezetességet – természeti, történelmi, tudományos vagy éppen kulturális látnivalót –, valamint a Tourinform irodákat, melyeket felkeresve pecséteket gyűjthetnek útleveleikbe a gyerekek. A listára Nógrád megye hét településéről összesen kilenc ilyen pont került fel. Az ifjú turisták Kajla nyomába eredhetnek egyebek mellett Ipolytarnócon, Salgótarjánban, Somoskőn, Hollókőn, Diósjenőn, Szécsényben és Balassagyarmaton is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában