Donorokat várnak

2022.10.26. 12:34

Nagy szükség van a nógrádi véradók önzetlenségére a hosszú hétvége előtt is

Annak érdekében, hogy hazánkban a vérellátás folyamatos legyen, sokat tesznek a véradásokat szervező szakemberek.

G. E.

Különleges véradás lesz pénteken Halloween alkalmából

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hegedűs Márk

A Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei szervezetének munkatársai folyamatosan lehetőséget biztosítanak a segítségnyújtás eme formájára. A közelgő hosszú hétvégét megelőzően még nagyobb szükség van a donorokra, ugyanis az egészségügyben a négynapos ünnep idején is rendelkezésre kell állni a betegek ellátásához szükséges vérmennyiségnek.

– Egész héten folyamatosan szervezzük a véradó eseményeket, október 28-án, pénteken pedig Halloween-napi retró véradást tartunk Salgótarjánban, 12 és 17 óra között a volt SZMT-székház második emeletén – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a megyei szervezet munkatársa. – Várunk mindenkit, aki betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, illetve akik az elmúlt fél évben nem csináltattak tetoválást, vagy tetettek be testékszert. 

Mint mondta: a segíteni szándékozók önzetlenségét sörrel és virslivel, almával és ajándékokkal hálálják meg, emellett a helyi mozi is különféle felajánlásokkal támogatja a véradást. A donorok rémséges díszlet között nyújthatják karjukat tűszúrásra.

– Azok se maradjanak otthon, akik a gyermeküket nem tudják a véradás idejére kire bízni, az épület előtt ugyanis csillámtetoválást varázsolnak a kicsik karjára addig, amíg a szülők vért adnak. A jó hangulatot zene is fokozza – hangsúlyozta a szakember. – Nemcsak a hosszú hétvége előtt biztosítunk lehetőséget a véradásra, azt követően is fontos, hogy akik tehetik ezen a módon segítsenek beteg embertársaiknak. A Salgótarjáni Területi Vérellátóban az ünnep miatt a megszokottól eltérően nem hétfőn, hanem november 2-án, szerdán, 8 és 14 óra között várjuk a donorokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában