Helyi közélet

2022.10.19. 11:25

Karácsonyi láz októberben: csokimikulásoktól és ünnepi díszektől roskadoznak a nógrádi üzletek polcai

Több olvasónk jelezte, miszerint több nógrádi üzlet polcain már októberben felsorakoztak a csokoládémikulások, a karácsonyi díszek. Még a mindenszenteken sem vagyunk túl, de már a téli ünnepek hangulatát idézik a boltokban. Portálunk utánajárt, mi a véleménye az embereknek a korai télidézésről.

G. P.

Több nógrádi üzlet már karácsonyi tárgyakkal telt meg

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

– Megdöbbentő az eset, nem gondolnám, hogy valaki már októberben megveszi ezeket a termékeket, mivel a gyerek úgy is rátalálna otthon – mondta érdeklődésünkre Balkó Tímea salgótarjáni lakos. Hozzátette: még a mindenszentek előtt járunk, így feleslegesnek találja a téli hangulatkeltést. Ráadásul nem tartja már annyira népszerűnek a csokimikulások vásárlását sem, szerinte mára ez inkább csak jelképessé vált.

karácsony, dísz
Hóemberek is szemeznek a polcokról
Fotós: H. Cs. / Forrás: Nool

Egy másik nógrádi vásárló azonban örült, amikor meglátta az édességet. –  Szerintem jó üzletpolitika a korai árusítás. Minél hosszabb ideig tartják fenn az ünnepi hangulatot, annál tovább tart a vásárlási kedv. Ezen felül megvehetjük korábban is, ha a pénztárcánk úgy engedi – jelentette ki Bartus Tímea.

Megkerestük az egyik áruházlánc sajtóosztályát, akik portálunkkal ismertették: – Általánosságban annyit tudunk elmondani, hogy szeretnénk segíteni vásárlóinknak a háztartási költségek átláthatóságában. Azt látjuk, hogy a jelen inflációs helyzetben a vevők gyakrabban és kisebb értékben vásárolnak. A szezonális termékek hosszabb kihelyezése segít vásárlóinknak abban, hogy jobban be tudják osztani kiadásaikat.

karácsony, dísz
Hógömbökből sincs hiány a polcokon
Fotós: H. Cs. / Forrás: Nool

Több helyszínen is körbepillantottunk, a Télapók széles választékával találkozhattunk. A sorokat járva a téli ünnepek hangulata járt át minket. A mikulásfigurák  különböző árkategóriákban elérhetők,  amit az édesség márkájától és tömegétől függően a 290 forintostól egészen az 1800 forintosig találhatnak az ünnepre készülődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában