Figyelemfelkeltés

2022.10.09. 13:56

Lépéseket tettek az egészségért: Salgótarjánban túráztak a rákellenes liga buzdítására

Szikrázó napsütés, tiszta erdei levegő és festői őszi táj: mindez jellemezte a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete által meghirdetett figyelemfelkeltő gyalogtúra résztvevőinek útját minap.

V. E.

Salgótarjánban túráztak a Rózsaszín Októberhez csatlakozva

Forrás: Beküldött

Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke kifejtette, hogy a csapatuk ezzel a megmozdulással zárja a Pink – azaz a Rózsaszín – Október nevű rendezvényt. Hozzátette: ez az ötödik év, amikor az emlőrák elleni harc hónapjában, Salgótarjánban figyelemfelkeltő gyalogtúrát szerveztek. A sportos programmal a Tarjáni Szabadidősport Egyesület világgyalogló nap, illetve hónap eseményéhez is kapcsolódtak, továbbá a túrát a Balassi Bálint Megyei Könyvtár is bevette az Országos Könyvtári Napok eseményeinek sorába.

Szép számú, lelkes csapat gyűlt össze a hétvégi túrára
Forrás: Beküldött

A 100 éves Salgótarján a nők egészségéért szlogent viselő erdőjárás előtt Kreicsi Mária köszöntötte a Kemerovó-lakótelepen megjelent szép számú érdeklődőt. A salgótarjáni alapszervezet vezetője szólt az esemény küldetéséről, a korai felismerés és a rendszeres mozgás prevenciós fontosságáról, majd tolmácsolta az idei év üzenetét, amely így hangzik: Vigyázz magadra, figyelj magadra, adj esélyt magadnak egy hosszabb, teljesebb életre szűrővizsgálaton való részvétellel!

A rózsaszín szalagot viselő társaság e gondolatok jegyében indult el a hozzávetőleg öt kilométer hosszú, vezetett túrán, amelynek útvonala a Pipis gerincen és a Kálvárián haladt át elérve a végállomásként feltüntetett Balassi Bálint Megyei Könyvtár épületét.

Ott minden résztvevő ásványvizet és csoki szeletet kapott, majd egy pólósorsolás zárta a hétvégi délelőttöt, amely a figyelemfelkeltés, az aktív mozgás, a jó kedv és az egészségért tett lépések jegyében telt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában