Jövő

2022.10.27. 11:59

Közel ezer nyitott álláshely várta az érdeklődőket a balassagyarmati állásbörzén

A megyei állásbörze-sorozat keretében, ezúttal Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban várták az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket. A Nógrád Megyei Kormányhivatal rendezvényén közel ezer nyitott álláshelyet kínáltak.

L. J.

Forrás: Nool

Fotó: L.J.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal közlése szerint az állásbörzén a résztvevő munkáltatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára, valamint megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak egyaránt kínáltak állásokat, illetve részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető pozíciók között. Balassagyarmaton közel ezer nyitott álláshely várta az érdeklődőket: a Magyar Honvédség és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közel 500 fő részére kínált álláslehetőséget, míg a rendezvényen megjelenő munkaerőkölcsönző cégek 120 ember részére ajánlott megyei és szűkebb hazánkon kívüli munkalehetőséget, a Nógrád megyei foglalkoztatók pedig közel 300 fő jelentkezését várták.

A délelőtt folyamán elsősorban a városban és annak környékén élő álláskeresőket várták. Információink szerint ezernégyszáz embert értesítettek az állásbörzéről. A művelődési központban megtartott eseményre folyamatosan érkeztek az emberek, akik a foglalkoztatók standjainál tájékozódhattak az ajánlatokról. Többek között olyan betölthető pozíciókra adatták le a jelentkezéseiket mint, az ápoló, a CNC gépkezelő, a karbantartó, a gyártósori technológus, a hegesztő, a HR munkatárs, az iskolaőr, a könyvelő, a minőségellenőr, a munkavédelmi munkatárs, az operátor, a raktáros, a robotkezelő hegesztő, a szakács, a szülésznő, valamint a varrónő.

Az állásbörzén a térség több munkáltatója is részt vett, közéjük tartozott a Flex Films Europa Kft. rétsági gyáregysége is. Dr. Barta Mónika, a vállalat HR menedzsere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a cég az élelmiszeriparban tevékenykedik és a rétségi gyáregységében csomagolóanyagot gyártanak. A vállalat elsősorban betanított munkásokat, valamint operátorokat, minőségellenőröket, csomagolót, raktárost, targoncavezetőt és sales coordinatort keresett a rendezvényen.

Az eseményen az álláskeresők nem csak a nyitott pozíciók, hanem az ingyenes szakképzések iránt is érdeklődhettek. A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) saját standjánál mutatta be a képzési ajánlatait.

– Az állásbörzén szakképesítéses képzéseket ajánlunk a megye egész területét illetően. De a középiskolához és az alapfokú végzettséghez kötött képzések is érdeklik a jelenlévőket – mondta el portálunknak Kőháziné Petik Erika, az NMSZC felnőttképzési vezetője. 

Hozzátette: – A szakképzési centrumnak nagy a képzési kínálata, amellyel ki tudja elégíteni az igényeket. Például nagyon sok dajka képzés indult, és Balassagyarmaton is nagy az érdeklődés iránta. Ugyanakkor szinte mindegyik szakképzés népszerű, a mérlegképes könyvelőtől kezdve, a ruházati eladón át egészen a bevont elektródás hegesztőig. 

Elsősorban nők látogattak

A felnőttképzési vezető kiemelte, hogy a képzésekre elsősorban hölgyek jelentkeztek. Mint mondta: az állásbörzén összegyűjtötték a szándéknyilatkozatokat, majd az iskolákban és a szakképzési centrumban nyilvántartják azokat. Amennyiben az adott képzés eléri a tizenkét fős csoportlétszámot, akkor telefonon és email-ben is értesítik a jelentkezőket az induló kurzusról. 

Mindezeken kívül a résztvevők megismerhették a megváltozott munkaképességűek számára elérhető támogatásokat és lehetőségeket, valamint a foglalkoztatást segítő támogatásokról is tájékozódhattak. Emellett az önéletrajz elkészítésében is kaphattak segítséget a jelenlévők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában