Energiaválság

2022.10.12. 19:16

Az energiaválság miatt Intézmények zárnak be a fűtési szezon idejére Pásztón (videó)

A jelenlegi energiaválság miatt költségcsökkentő intézkedésekről döntöttek a napokban a képviselő-testületi ülésen.

N. O.

Farkas Attila polgármester elmondta, hogy ezáltal a Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde hasznosi Pitypang Tagóvodájának főzőkonyháját november 13-tól megszüntetik, így a jövőben vállalkozó biztosítja a gyermekek számára az étkezést. Ezen túlmenően csökkentik a Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde létszámkeretét, így a konyha bezárásával összesen három munkakör szűnik meg.

Hozzátette: az önkormányzat költségvetési szerveinél a meglévő üres, az előreláthatólag megüresedő, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve a szervezeti változás és feladatátadás következtében foglalkoztatásra nincs lehetőség.

A polgármester arra is kitért, hogy a Pásztói Gondozási Központ tagintézményeként működő Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Rákóczi utca 5. szám alatti telephelyét október 30-tól lezárja. November 1-től ugyanis a Csillag tér 16. szám alatti tagintézmény hátsó épületrészébe költöznek. Ezen kívül bezárja kapuit a hasznosi Idősek és Demens Személyek Klubja is október 31. napjával. A visszanyitásról a fűtési szezon végén dönt majd a városvezetés.

A képviselők azt is megtárgyalták, hogy a költségcsökkentés érdekében ideiglenesen bezárják a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ Nagymező úti könyvtár épületét október 31-én. Az intézmény az átmeneti időszakban a Deák úti művelődési központban látja majd el a könyvtári feladatokat. Ezzel együtt két részmunkaidős álláshelyet is felfüggesztenek. Október 13-tól a Hasznoson és a Mátrakeresztesen található művelődési házak sem üzemelnek majd.

Az is kiderült továbbá, hogy az önkormányzat idén már nem tervez városi rendezvényt és a településen lévő nyilvános mosdó sem üzemel majd.

A fűtési idényben a Gaál István Kistérségi Központ október 17-től ideiglenesen zárva tart majd, egyedül a Ruffec termet lehet használni indokolt esetben, így például esküvő megtartására. A központban ugyanakkor a Magyar Államkincstár részére heti egy napra az ügyfélfogadáshoz szükséges helyet biztosítják majd.

Szintén bezárja kapuit október 17-től a mátrakeresztesi Fakanál Múzeum és az Ifjúsági Tábor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában