NAV

2022.10.18. 16:15

Csalók járják Nógrád megyét: rezsitartozást követelnek az adóhatóság nevében

Új módszerekkel próbálkoznak a csalók: telefonon, rezsitartozásra hivatkozva kérnek adatokat és pénzt a gyanútlan ügyfelektől.

Nool

Telefonon próbálnak meg adatokat és pénzt kicsalni áldozataikból

Forrás: Shutterstock

– Az sms-ben és e-mailben érkező adóvisszatérítéssel kecsegtető adathalász üzenetek után a csalók új módszerekkel próbálkoznak. Telefonon, rezsitartozásra hivatkozva kérnek a gyanútlan ügyfelektől adatokat, nemritkán pénzt. Senki ne dőljön be a trükknek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem hajt be áram- és gázdíjtartozást – tájékoztatta a Nool.hu-t Gáspárné Pál Erika, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának Igazgatási és Humánpolitikai Osztályán dolgozó szakértője.

Mint fogalmazott, egy NAV-végrehajtást szinte minden esetben megelőz egy hivatalos levél, amelyben a hatóság felszólítja az adózót az elmaradásának befizetésére.

– Nem tartozik a NAV feladatai közé » a kukadíjon kívül « a rezsitartozás, így sem az áram-, sem a gáztartozás behajtása. Ezeket polgári jogi követelésekként a bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonlóan – tette hozzá a szakértő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a NAV munkatársai mégis személyesen keresik fel valamilyen okból az ügyfelet, úgy minden esetben szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában