Morgó-patak

2022.09.29. 11:22

Több mint harmincmillió forintból fejlesztik a nógrádi víztározó környékét

Nógrád önkormányzata nemrégiben 31 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívásán. A támogatásnak köszönhetően a Morgó-pataki víztározó és annak környezete élettel telhet meg.

Lászlók Judit

A támogatásnak köszönhetően a Morgópataki víztározó és annak környezete élettel telhet meg

Forrás: Beküldött

Az önkormányzat a tó és környezete továbbfejlesztését célozta meg a pályázatban részletezett elképzeléseivel. 

– Az elnyert támogatásból nyilvános mosdót alakítanánk ki, ami hiánypótló szerepet töltene be nemcsak a tavat látogatók kényelmét szolgálva, hanem a vasúti közlekedést, a helyközi buszjáratot használóknak is, valamint a közeli óvodába, iskolába, focipályára és a taposóparkba érkezők is használhatnák a létesítményt – mondta portálunknak Varga Richárd, a község polgármestere, hozzátéve: 

– Továbbá egy olyan multifunkciós, modern sport- és fitneszeszközzel felszerelt fitneszparkot is létesítenénk, amellyel a környékbeli települések sem rendelkeznek. Így a létesítményt akár a környező települések lakossága is használhatná, nem beszélve az idelátogató, éves szinten több ezres létszámú turistáról. 

Korábban fákat is ültettek a területre a legkisebbekkel
Forrás: Beküldött fotó

A polgármester kifejette, hogy ezenkívül szaletlit és stéget is kialakítottak, amelyek multifunkciós szerepet töltenek majd be a horgászok számára, de kiváló helyszínt biztosíthatnak például fotózásokhoz is. Emellett a tó környezetének további parkosítása is megvalósulhat még a támogatásból. 

– A beruházás által a település újabb üde színfoltja készülhet el, amely igen széles rétegek számára válik használhatóvá. Célunk, hogy modern, a mai kornak és igényeknek megfelelő többfunkciós park jöjjön létre, amelynek területén minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző szórakozási lehetőséget. A fejlesztés a község közepén található területen valósulna meg. Így a nógrádiak által csak „falunak” emlegetett részen élők és az úgynevezett „telkiek” számára is kényelmesen elérhető távolságra lesz. Egyúttal a Nógrádra érkezők is hamar észrevehetik, hiszen a vasútállomás és egy buszmegálló is a közelben van – mondta Varga Richárd. 

A polgármester végül kitért ara is, hogy az önkormányzat a Morgó-pataki oldaltározót szeptembertől horgászati célból hasznosítja. A község képviselő-testülete által elfogadott horgászrend rendelkezései alapján lehet horgászati tevékenységet folytatni az oldaltározón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában