Felújítás

2022.09.15. 15:30

Megújult a közel harminc esztendeje működő balassagyarmati baba-mama klub közösségi tere

A koronavírus-járvány után, idén áprilisban indult újra a közel harmincéves balassagyarmati Baba-Mama Klub.

L. J.

A játékkészletet mozgáshoz és szerepjátékokhoz alkalmas eszközökkel bővítették

Forrás: Nool

Fotó: Beküldött fotó

Badainé Bagyin Eszter, a klub vezetője elmondta, hogy idén nyáron átalakítási munkálatok zajlottak, így a napokban ünnepi hangulatban egy fantasztikus Szalóki Ági-gyerekkoncerttel nyithatták meg a felújított baba-mama szobát, amely az intézmény névadójának, Mikszáth Kálmánnak a „Tündérvilág” című mesekönyvéről kapta a Tündérvilág Baba-mama Kuckó elnevezést.

– A felújítással, a festéssel, a parkettázással, a bútorátalakítással és légkondicionáló beszerelésével barátságosabbá és korszerűbbé szerettük volna tenni a közösségi teret. Emellett a meglévő játékkészletünket olyan, a mozgáshoz és a szerepjátékokhoz alkalmas eszközökkel bővítettük, mint például a habszivacs játszótér labdamedencével. Ezenkívül a balassagyarmati Meseerdő Tagóvoda felajánlott a klub számára egy játékkonyhát, valamint egy padot, a Városi Bölcsődétől pedig két darab babakocsit és polcot kaptunk – hangsúlyozta Badainé Bagyin Eszter, hozzátéve, hogy a jövőben szeretnék, ha a már meglévő három csoportjukon kívül minden hétköznap élet töltené meg a termet gyermekekkel, vagy akár várandós kismamákkal. 

Ezért igyekeznek hetente több tartalmas foglalkozást is tartani. Ennek érdekében Pápai Petra védőnő minden hétfőn tíz órától hívja az egyévesnél fiatalabb gyermekeket és szüleiket babamasszázs-oktatásra, míg péntekenként tíz órától a kismamákat alternatív szemléletű beszélgetésekre várják. Badainé Bagyin Eszter pedig minden csütörtökön tíz órától hívja az egy- és hároméves kor közötti gyermekeket és szüleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában