Rezsi

2022.09.26. 19:51

Megszorításokra kényszerült Bánk önkormányzata – bezár a könyvtár és a vendégház is

Közleményben tájékoztatta hétfőn a község lakosságát, illetve az üdülőterületen tulajdonnal rendelkező személyeket a település önkormányzata, hogy az országos energia-válsághelyzetre való tekintettel, a következő hónap elejétől megszorításokat vezetnek be az általuk fenntartott intézmények működtetésében.

Hegedűs Henrik

Több intézményt érint az emelkedő rezsiárak miatti kényszerintézkedés

Forrás: Facebook/Bánk Község Hivatalos Oldala

A falu képviselő-testülete nevében Torma Andrea polgármester közölte, az energiaárak emelkedése Bánkot sem hagyta érintetlenül, ezért át kellett gondolniuk, milyen formában tudnak a jövőben a költségeken takarékoskodni. Alapos megfontolás után végül azt a döntést hozták, hogy a falu könyvtára 2022. október 3-tól 2023. március 31-ig zárva lesz. Ezen felül a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálata ugyancsak október 3-tól csak kedden és szerdán tart nyitva 8 és 16 óra között, így a személyes ügyeket ebben az időpontban kell az embereknek elvégeztetni. A hét többi napjain a hivatal munkatársai otthonról dolgoznak majd, de sürgős esetben egy megadott telefonszámon, ami elérhető a község honlapján, rendelkezésre állnak. 

Hasonlóképpen az orvosi rendelő szolgáltatásait is szűkített rendben biztosítják a lakosságnak: heti egy napon keresztül, egy-két órára befűtik a helyiségeket, így a háziorvos és segítői elláthatják a betegeket.

A tó partján található Leveleki Eszter Vendégház ugyancsak bezár a fűtési szezon idejére, itt csak abban az esetben tudják fogadni a turistákat, ha a tartózkodásuk alatt a teljes épület fűtésére meghatározott energia-felárat kifizetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában