Megemlékezés, kerékpár

2022.09.22. 07:48

Két keréken emlékeznek a legendás balassagyarmati iskolaigazgatóra

Kerékpártúrával emlékeznek igazgatójukra, a 2019-ben elhunyt Kopcsányi Ottóra a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György technikumának diákjai, oktatói, dolgozói, valamint az Ipoly-parti város jeles személyiségei.

Nool

Tanka Ágnes, az intézmény igazgatója portálunknak elmondta: szeptember 23-án, pénteken reggel 8-kor a bemelegítést követően nyeregbe száll az ötven fős kerékpáros csapat. Azon az útvonalon tesznek kegyeleti emléktúrát, amelyen  a Balassagyarmat sportéletében is jelentős szerepet betöltő Kopcsányi Ottó a kerékpáros és a futóedzéseit tartotta.  A túra a Szondi iskola Régimalom úti épületétől indul, a Nyírjes érintésével vezet Csesztvére, a Kövecsesi Teréz-kilátóig. 

Az évente megrendezett kegyeleti túrájához a balassagyarmati Vitalitás SE és a Mikszáth Kálmán Kollégium is ad kölcsön kerékpárokat. Az iskola csapatához várhatóan az egykori igazgató barátai, rokonai közül többen is csatlakoznak majd. 

Kopcsányi Ottó 2008-tól haláláig, 2019. április 5-ig irányította a Szondi életét, az iskola ezen időszakban több fejlesztéssel, korszerűsítéssel alapozta meg a szakképzés modernizációját. Az itt tanuló diákok szép eredményeket érnek el azóta is a szakmai és más versenyeken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában