Fejlesztés

2022.09.08. 20:41

Hetvenmillió forintból alakítanak ki modern közösségi teret Szuhán

Közösségi tér kialakítására nyert 70 millió forintot a község önkormányzata a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban.

G. E.

Piactérként is funkcionálhat a helyszín

Forrás: Pexels/Illusztráció

A támogatásból a falu központjában lévő telek rendezésével egy nagy, fél hektáros területet hoznak helyre, mely a jövőben több célt is szolgál: helyet biztosít különböző programoknak, de piactérként is funkcionál majd. 

– A területet egybe nyitjuk a mellette található közösségi térrel, ahol a civil ház és a helytörténeti bemutatóhely is áll. A régi épületet felújítjuk és rendezvényházzá alakítjuk – tájékoztatott Tóth Zoltán polgármester, aki arra is kitért: – A közművesítést is elvégezzük a helyszínen, valamint kilenc darab parkolót is kialakítunk. Ez utóbbira azért van szükség, hogy a falu központjába a forgalom korlátozása nélkül tudjanak megállni az ügyeiket intézők.  

Mint mondta, mindezek mellett  Magyarországon őshonos körtefákat is elültetnek, hiszen a falu egyik legnagyobb rendezvényének, a Vad-Körte Fesztiválnak is a kibővített közösségi tér fog helyet biztosítani.

 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában