Segítség

2022.09.02. 16:53

Hőstettet vitt véghez: szabadnapos mentő segített Mihálygergén a lódarazsak áldozatán

Elképesztő dolgot tett csütörtökön az egyik salgótarjáni mentő.

N. O.

Földi László (jobbra) megmentette egy férfi életét

Forrás: Facebook | Országos Mentőszolgálat

Mint arról korábban beszámoltunk darazsak támadtak egy emberre csütörtök reggel Mihálygerge külterületén, az erdőben. A férfi segítségére egy szabadnapos mentő sietett — közölte az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.  

Mint írták, futás közben találkozott tegnap szabadnapos mentőgépkocsi-vezető bajtársuk egy 85 év körüli ismerősével a mihálygergi víztározónál, azonban mikor visszafelé kocogott, az idős férfit a bokrok közt fekve, eszméletlenül találta. Több tucat lódarázs rajzott körülötte. 

Azonnal a férfi segítségére sietett, mentőt is hívott. Miután a helyszín mentőautó számára megközelíthetetlen volt, megpróbálta egyedül kiemelni ismerősét, miközben a darazsak őt is több helyen megcsípték. Ekkor értesítette a halőrt és a közelben levő ismerősöket is, valamint riasztotta a mentésirányítás és a Katasztrófavédelem szakembereit.

A mentőszolgálat arról is beszámolt, hogy a példaértékű csapatmunkának köszönhetően végül sikerült biztonságos helyszínre szállítani a férfit, ahol a mentőegység könnyedén megkezdhette az ellátását. 

Mint kiderült, a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba. A szabadnapos életmentő sem szenvedett komolyabb sérüléseket. Ma reggel pedig szolgálatra jelentkezett a salgótarjáni mentőállomáson, ahol a régióigazgató már egy dicsérettel várta a szabadnapján végzett elképesztő életmentésért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában