Szüret

2022.09.04. 09:20

A szőlő és a bor ünnepe: látványos felvonulással és kísérőprogramokkal várják az érdeklődőket Pásztón

Hagyományos szüreti fesztivált szerveznek a településen szeptember 10-én, szombaton 14 órától a történelmi városrészen, a Romkertben.

Nagy Orsolya

Pásztón a korábbi években is nagy sikert aratott a szüreti felvonulás

Forrás: Nool.hu archívum

A pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ közösségi oldalán közzétett információk szerint a rendezvény 14 órakor kezdődik szüreti felvonulással, melynek során népviseletben vonulnak majd végig a település utcáin, ezt követően pedig zenés-táncos műsorokra szórakozhatnak az érdeklődők. 18 órától Sasvári Sándor lép színpadra, amelyet Abba Tribute show követ, végül utcabállal zárják a napot. 

A napot számos kísérőprogram és különféle foglalkozások is színesítik majd. Az odalátogatóknak lehetőségük lesz egyebek mellett borkóstolásra, kreatív foglalkozásokra, póni kocsikázásra, de lesz népi játszótér és ugrálóvár is. 

A Varázsvölgyben szintén készülnek a hagyományőrző napra: 10 órától a Vaga Band Gólyalábasok Legújabb játékok című előadását tekintheti meg a közönség, majd 14 órától a mátrai borok kóstolósétányát élvezhetik egészen 21 óráig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában