Labdarúgás

2022.08.27. 20:27

Botrányba fulladt a kupameccs Karancslapujtőn

Kurta-furcsa módon ért véget a Silver Tüzép Karancslapujtő – FC Hatvan labdarúgó Magyar Kupa mérkőzés a nógrádi együttes pályáján, szombaton késő délután.

Hegedűs Henrik

A játékvezető a vendégek (sárga mezben) 5-0-s vezetésénél a második félidő közepén biztonsági okokra hivatkozva lefújta az összecsapást

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A megyei első osztályban szereplő házigazdák az országos főtábla első fordulójában bravúros módon győzték le a Szabolcsból érkezett ellenfelüket, a Balkányt, így most az NB III.-ban játszó Hatvannal szemben is elszántan küzdöttek, ám fél óra elteltével már három gólos hátrányba kerültek. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos jegyzőkönyve szerint Juhász Dávid játékvezető a 34. percben előbb a lapujtőiek kapusát, Puporka Dánielt állította ki, majd rögvest ezután ugyancsak piros lapot kapott Sándor Attila, Stark János, illetve a kispadról Pingiczer Tamás. A nyolc főre fogyatkozott hazaiak innentől kezdve már nem lehettek komolyabb ellenfelek, a második félidő elején újabb gólt kaptak, majd Karácsony is betalált, így 5-0 lett az eredmény. 

A találkozót körülölelő körülmények, elsősorban a közönség magatartása miatt a sípmester és segítői nem érezték magukat biztonságban, amihez a hírek szerint a rendezői gárda sem járult hozzá tevékenyen,  így Juhász Dávid idő előtt véget vetett a kupameccsnek. 

A fejleményekre később visszatérünk, és beszámolunk a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi határozatáról is.

Frissítés: hogy mit gondolnak az érintettek a találkozón történtekről, ebben a cikkünkben olvasható.

Kiütés a megyei I. osztályban:
Megyei I. osztály, 3. forduló, szombati eredmények: 
Mátraterenye – Berkenye 9–1,  Pásztó – Bánk-Dalnoki LA II. 2–0, Bátonyterenye –Szendehely 1–0, Szécsény – Palotás 0–2.

Vasárnapi mérkőzések: 
Építők KC – Diósjenő, 11 óra, Héhalom – Unicum FC Mohora, 17 óra, Érsekvadkert  – SBTC, 17 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában