Labdarúgás

2022.08.28. 19:02

Megszólaltak az edzők és az elnök is a botrányos karancslapujtői kupameccs kapcsán

A karancslapujtői csapat játékos-edzője szerint szégyenletesen ért játékosai számára véget a kupa...

Balogh Tibor

Karancslapujtőn 5–0-s hatvani (kékben) vezetésnél fújta le a játékvezető meccset

Forrás: Nool.hu

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, botrányba fulladt a Silver Tüzép Karancslapujtő és az FC Hatvan labdarúgó Magyar Kupa mérkőzése szombaton Karancslapujtőn. A megyei első osztályban szereplő házigazdák az országos főtábla első fordulójában bravúros módon győzték le a Szabolcsból érkezett ellenfelüket, a Balkányt, így szombaton az NB III.-ban játszó Hatvannal szemben álltak pályára. Noha a hazai csapat elszántan küzdött, fél óra elteltével már három gólos hátrányba kerültek, majd a mérkőzés – mondhatni – végül igencsak megbotránkoztatóan alakult...

Mol Magyar Kupa, országos főtábla, 2. forduló 

Silver Tüzép Karancslapujtő – FC Hatvan 0–5 (0–3) – félbeszakadt

Karancslapujtő, 300 néző vezette: Juhász Dávid (Molnár I., Kovács T.).

Karancslapujtő: Puporka D. – Romhányi (Kovács B.), Zsély B., Zsély D. (Bozó P.), Sándor A., Stark, Bonivárt, Pál (Gregász ), Híves (Puporka R.), Tóth O., Sulcz. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Hatvan: Sándor B. – Sipos(Bárkányi ), Barthel, Szabó R. (Kitl), Karácsony (Tarnóczi), Tajti (Fellner), Szabó B. ( Sármány), Tarjáni, Dinka, Török, Labát. Edző: Zoran Spisljak.

Gólok: Karácsony (8., 57.), Dinka (16., 31., 49.). Kiállítva: Puporka (34.), Sándor A. (35.), Stark (35.), Pingiczer (35. – kispadról), Zsély B. (72.).
Romhányi Tamás, a karancslapujtői gárda játékos-edzője: – Végtelenül szomorú és csalódott vagyok, hogy ilyen szégyenletesen ért véget a kupa számunkra. Az egy dolog, hogy olyan játékvezető vezette a meccset, akinek soha többet nem szabadna vezetnie... Négy embert állított ki két perc alatt úgy, hogy nem volt szabálytalanság addig a találkozón. Hozzáteszem, nem ezért kaptunk ki. Azért vagyok nagyon csalódott, mert rendkívül amatőr gólokat kaptunk, annak ellenére, hogy készültünk rá. Ez mellett rendkívül fegyelmezetlenek is vagyunk, ami már tűrhetetlen. Komoly lépésekre van szükség, mert eddig finoman szólva sem nézünk ki jól.

Zoran Spisljak, a hatvani csapat edzője: – A meccsre úgy indultunk, hogy a továbbjutás jelenti a célt. Az elejétől kezdve nagyon gyorsan elértük azt a szintet, ahol kézbe vettük az irányítást és ezt végig tartottuk.

A mérkőzés 31. percében már 3-0 volt az állás, ezzel a Hatvan játékosai megmutatták, hogy mi a különbség az NB III. és az amatőr megyei I. osztály között. A hazai hibákat könyörtelenül kihasználva eldöntötték, hogy ki jut tovább a MOL Magyar Kupában az országos 64-es táblára. A 34. percben hazai beadásra az ötösön kívül érkezett Puporka Richárd a védőjével, valamint a vendég kapus, aki elütötte a labdával együtt a támadó fejét is. A fejsérülés ellenére a játékvezető nem állította meg a játékot – bár adtak már ilyenért 11-est is –, amit a hazaiak nehezményeztek. A leütött játékos bátyja a kapuból megjegyzést tett és a kapustól 80 méterre lévő játékvezető ezt meghallotta a felhördülő szurkolók morajában, s azonnal kiállította Puporka Dánielt – tudtuk meg a karancslapujtői csapat közösségi oldalán közzétett hivatalos közleményből.

Mivel a hazaiak tartalék kapus nélkül álltak ki, így előbb Puporka Richárd, majd Sulcz Márió állt be védeni. Ugyanabban a percben Sándor Attilát két sárgával, Stark Jánost és Pingiczer Tamást (őt a kispadról) piros lappal állította ki a spori. Öt percig állt a játék, amíg Juhász és Molnár sporttársak eldöntötték, hogy ki és mit is mondott valójában... A mérkőzés sportszerűen folytatódott, addig is alig kellett a fújnia a síp fiatal birtokosának.

A Silver Tüzép Karancslapujtő csapatának Facebook-bejegyzése szerint a mérkőzés azonban a 72. percben félbeszakadt, amikor a vendégek büntetőt kaptak és Zsély Benedeket kiállították. A 11-est azonban már nem tudták elvégezni, mert Molnár asszisztens állítása szerint a salakos futópálya, fűsáv és kerítés mögül (5-6 méter + ferde távolság) úgy megdobták őt szotyi magokkal, hogy 10 másodperc alatt a távolabbi 16-oshoz futott, ahol a büntetőhöz készülődtek a vendégek. A két sárga mezes odament a félvonalhoz, ahol megkérdezte a főrendezőt, hogy tudják-e garantálni a biztonságukat. A főrendező igennel válaszolt, mivel a kötelező 8 fős rendezőgárda helyett 12 fő volt + 7 fős egyenruhás polgárőr és 2 rendőrségi járőr kocsi személyzettel ügyelt a mérkőzésen a rendre.

A pálya kerítésén belülre nem lépett be senki, a játékosok békésen beszélgettek. Néhány szurkoló a tárgyalás mögötti területről a kerítésen kívülről, illetve arra felállva szóban véleményt nyilvánított – élve szurkolói jogukkal. A 11-es megítélése és a lefújás között eltelt 50 másodperc. A 73. percben a játékvezető végül lefújta a mérkőzést 0–5-ös állásnál, mert úgy látta, hogy nem lehet biztonságosan befejezni a játékot.

A bírói jelentés szerint: – Kimentem a főrendezőhöz és kértem őket, tegyenek rendet, hogy tudjuk folytatni tovább a mérkőzést. Nem tudták garantálni biztonságunkat, sőt velünk szemben is támadólag, ellenszenvesen léptek fel, így többszöri felszólításom ellenére sem voltak hajlandóak rendet tenni. Mindezt 50 másodperc alatt – mondta Tóth György, a Karancslapujtő elnökségi tagja. 

– Ha kéri kiürítjük a partjelző mögötti kerítés szakaszt, vagy egyéb módon koncentráljuk a rendezői erőket. A csapatunk és a falu megpróbálta a futball ünnepévé tenni a kupamérkőzést, a helyi Bozsikos növendékek vezették be a hazaiakat, szólt a MOL Kupa himnusza, megfőtt a pörkölt a harmadik félidőre, közel 300 néző összegyűlt, 90%-uk bízott a csodában, hogy Dávid, a falu legyőzheti Góliátot, a várost. A három fiatal síp és zászló tulajdonos megijedt néhány hangos szótól, s tönkretette sokak szórakozását, munkáját – tette hozzá.

Forrás: Silver Tüzép Karancslapujtő hivatalos közleménye

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában