Elhivatottság

2022.08.26. 14:04

Három a magyar igazság: gyerekeket nevel és községeket is szolgál a Nógrád megyei édesanya

A szécsényi Németh Ilona három gyermek édesanyja és három település, Ludányhalászi, Nógrádszakál, Piliny jegyzője. Végigjárta a hivatali ranglétrát, jól ismeri az ott folyó munkát.

Sz. F.

Németh Ilona Ludányhalászi, Nógrádszakál és Piliny jegyzője

Forrás: Nool

Fotó: Szenográdi Ferenc

A szécsényi polgármesteri hivatalban 1999-ben iktatóként kezdte, volt leíró, majd az okmányirodában ügyintéző. Az átszervezést követően 2013-tól a kormányablak ügyintézőjeként dolgozott. 

Ludányhalászi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői teendőit 2019 januárjától látja el, jól ismeri a hivatali munka minden területét. Ahogy mondta, a jegyző feladata sokrétű. Tartja a kapcsolatot a lakossággal, a magasabb szintű hivatalokkal. Három településre kiterjedő munkáját mindig jó szívvel végzi, szolgálatnak tekinti. 

Türelem, nyugalom, segítőkészség

Feladatai között szerepel a hivatal működtetése, a képviselő-testület elé kerülő anyagokat is ő készíti elő, továbbá az üléseken is tanácskozási joggal vesz részt. Hatáskörébe tartozik a választások megszervezése, lebonyolítása, valamint a települések működésének a biztosítása. A jegyzőt különböző hatósági ügyekben keresi fel a lakosság. Sokszor egyéni feladatokkal is bekopogtatnak hozzá, mint például egy kérvény megírása. Ő mindenkit meghallgat, senkit nem utasít el, mindenkinek készséggel segít. Sokszor a szomszédok apró vitás ügyeiben is döntenie kell. Előfordul, hogy valaki nagy hangon, ingerülten megy be hozzá, de kiegyensúlyozottságával, nyugalmával lecsillapítja az ideges, türelmetlen ügyfelet. 

Munkája mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen diplomázott. Ugyanott később választási szaktanácsadási képesítést is szerzett. Mindhárom gyermeke a szécsényi katolikus iskolába jár. A legidősebb fia érettségi előtt áll, a középső gyermeke 6. osztályba, míg a legkisebb 2. osztályba jár majd szeptembertől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában