Oktatás

2022.08.31. 17:24

Gépészeti tanműhely szolgálja majd a korszerű szakmai oktatást Balassagyarmaton

Közel egymilliárd forintos központi támogatás jóvoltából épülhet hamarosan korszerű gépészeti tanműhely a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikumának udvarán. A részletekről az érintettek sajtótájékoztató keretében számoltak be szerda délután.

H. H.

A beruházásnak köszönhetően huszonegyedik századi színvonalon sajátíthatják el a jövő szakemberei mindazokat a fogásokat

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az intézmény Régimalom utcai épületénél elöljáróban Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője elmondta: egy tavaly novemberben tartott konferencia szolgált a mostani fejlesztés alapjául, amikor Palkovits László miniszter jelenlétében fejtették ki igényeiket és várakozásaikat a környék gazdasági cégei, és a kormányzat képviselői támogatásukról biztosították az elképzeléseket. A honatya hozzátette: a beruházásnak köszönhetően huszonegyedik századi színvonalon sajátíthatják el a jövő szakemberei mindazokat a fogásokat, amelyek elengedhetetlenek a modern autóipari és épületgépészeti technológiákban.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere kifejtette: ritka az a szakmai egyeztetés, amely ilyen kézzelfogható eredménnyel zárul, ráadásul kevés hasonló projekt megvalósítását hagyta jóvá a kormányzat, ebben pedig Balassagyarmat elöl jár, hiszen emellett az Ipoly-parti sportközpont atlétikai pályájára és a zöldterületek rendbetételére is komoly forrásokat kapott az önkormányzat.

Gembiczki Ferenc, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum kancellárja hangsúlyozta: rendkívül fontosnak tartják, hogy ekkora fokú támogatásra érdemesnek találták a Szondi iskola terveit. Végezetül pedig Tanka Ágnes, a házigazda intézmény igazgatója mutatta be részleteiben, milyen tartalmakkal töltik be az új műhelyt, amely mintegy hétszáz négyzetméteren biztosít lehetőséget az eljövendő nemzedékeknek az ismereteik pallérozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában