Oldtimer

2022.08.06. 14:22

Bejárták Nógrád megye útjait a veterán autók (fotók, videó)

A Buda Túra Sportegyesület immár második alkalommal rendezte meg a Palóc Rally Historic elnevezésű versenyt szűkebb hazánkban a hétvégén, amely egyben a Magyar Veteránjárművek Szövetsége (MAVAMSZ) Országos Historic Regularity Rallye Bajnokságának a második futama is volt.

L. J.

Forrás: Nool

Fotó: Sz.P.

A kétnapos versenyre huszonegyen neveztek, többnyire az 1990-es évek előtt üzembe helyezett veterán járművekkel.
A mezőny szombaton Becskéről startolt, majd Pásztó, Kétbodony és Bátonyterenye érintésével – itt a Városháza előtti téren az érdeklődők közelről is megtekinthették a különleges autókat – Nógrádon zárták a napot. A nógrádi célállomáson egyebek mellett koncerttel és előadásokkal is kedveskedtek a résztvevőknek.

– Az idei verseny különlegessége, hogy a tavalyinál hosszabb távot, így 250 kilométert tettek meg a versenyzők. Emellett nehezebb is volt, ugyanis a távba belekerült egy mátrai szakasz – mondta el portálunknak Balló Tibor, a Buda Túra Sportegyesület elnöke, és egyben az esemény főszervezője. A futam második etapja vasárnap Nógrádról indult, és Bercel érintésével Pásztón ért véget.

Az abszolút és a historic club  kategóriában is Langó Nándor és Jakab Viktor (Mercedes) állhatott fel a dobogó tetejére, míg a modern kategóriában Dóka Tamás és Gúthy Dóka Gabi (Range Rover) nyert. A díjakat Skuczi Nándor, Varga Richárd, Nógrád polgármestere, valamint Agócs Pál, Becske polgármestere adta át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában