Módosítások

2022.07.19. 22:00

Szerdától több útszakaszt már csak egy irányból közelíthetnek meg a tarjáni Beszterce-lakótelepen

Július 20-tól több helyen egyirányúvá válik a forgalmi rend Salgótarjánban a Beszterce-lakótelepen. A változások az Ybl Miklós utat, a Medves körutat, a Sebaji utat, valamint a Görbe utcát érintik.

Nool

Többek között ez az útszakasz is egyirányú lesz szerdától

Forrás: Google Maps

– A 2021. október 11-i lakossági fórumon megtárgyaltaknak megfelelően 2022. július 20-tól több helyen egyirányúvá válik a forgalmi rend a Beszterce-lakótelepen az Ybl Miklós utat, a Medves körutat, a Sebaji utat, valamint a Görbe utcát érintően. A változás célja a lakótelep évek óta rohamosan növekvő gépjárműszámából fakadó balesetveszélyes helyzetek csökkentése, a lakótelep belső területein a forgalom mérséklése, valamint a parkolóhelyek számának a növelése – tájékoztatott közösségi oldalán Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. 

Mint azt ismertették, a módosítások az alábbiak szerint alakulnak majd: 

  • az Ybl Miklós út egyirányú lesz a tó felől a városközpont irányába az Ybl Miklós út 104-től 82-ig
  • a Medves körút egyirányú lesz az Ybl Miklós úti "Y" kereszteződéstől a Sebaji úti kereszteződésig, valamint a Medves körút 76-tól a 86. mögötti kereszteződésig, azaz a körút domboldali szakasza
  • a Sebaji út egyirányú lesz a Medves körúttól a Madzsar József utcáig
  • a Görbe utca pedig a Gedőci úti elágazástól a Görbe utca kétfelé ágazásáig lesz egyirányú.

Hozzátették, hogy a szerdától életbe lépő forgalmi rend változása az érintett útszakaszokon a parkolási rendet is módosítja. Az erre vonatkozó parkolási, forgalmi útburkolati jeleket a következő napokban, fokozatosan és szakaszosan festik majd fel. A városvezetés a megszokottnál is nagyobb figyelmet és fegyelmet kér a közlekedőktől az új forgalmi rendre történő átállás időszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában