Programajánló

2022.07.28. 19:57

Pezsgéssel teli hétvége előtt áll Nógrád megye – művészetek, koncertek és gasztronómia főszerepben

Fesztiválok, falunapok, koncertek és egyéb színes események pezsdítik fel megyeszerte a lakosság hangulatát. Összegyűjtöttünk néhány helyszínt, ahová érdemes lehet ellátogatni.

F. O. /CS. B.

Koncertekből sem lesz hiány

Forrás: Pexels

A Művészetek Tere című programsorozat számos különlegességet tartogat Salgótarjánban

Ezen hétvége rendkívül gazdag kulturális programokban, értékekben a centenáriumát ünneplő megyeszékhelyen. Első alkalommal rendezik meg a Művészetek Tere elnevezésű programsorozatot, amely több központi, egymás melletti helyszínen valósul meg.

A Fő téri nagyszínpadon július 29-én, pénteken, 18 óra 30 perckor tartják a XVII. Tarjáni Folk és Szlovák Napot elsősorban magyar csoportok szereplésével, de fellép a szlovákiai Urpin Táncegyüttes is. Ugyancsak 29-én, 17 órakor kezdődik a KultPont Kamarateremben Kellerwessel Klaus Csonka Lili című – a városévfordulóra meghirdetett dráma pályázaton díjazott – darabjának premierje a Zenthe felolvasószínházi előadásában. 18 óra 30 perckor ugyanott vetítik a Középkori templomok Nógrád megyében, 20 órakor pedig A megsebzett szépség című filmet. 

Július 30-án, szombaton 18 óra 30 perckor a nagyszínpadon mutatják be a Singing Girls G. Jazz Boys Záróráig mindig van remény című zenés műsorát. A két énekes főszereplő Németh Anna és Simon Kata. 17 órakor a KultPont Kamaratermében a Teátrum Kávéház keretében a helyi kulturális értékekről beszélget Balogh Katalin, Molnár Éva és dr. Shah Gabriella intézményigazgató P. Kerner Edit moderálásával. 18 óra 30 perckor a Balázs János emlékére készült A csillag-igazgató vén remete című filmet, 19 óra 30 perckor a Vértezett szív című Trianon 100 emlékfilmet, 20 órakor pedig a Földemlék című Földi Péter-portréfilmet vetítik a kamarateremben. 20 óra 30 perckor a nagyszínpadon kezdődik Olt Tamás Hét randi című darabjának előadása Mikecz Estilla és Mohácsi Norbert közreműködésével. 

Emellett szombaton, 18 órától két napon át lesz látható a Fő téren a szökőkút felőli oldalon a Dornyay múzeum reprodukció kiállítása az intézmény gyűjteményéből. A kicsik és nagyok Csináld magad című kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Csak szombaton lehet vásárolni a Palócföld íze program keretében helyben sütött kazári laskát is. 

Őrhalomban bálon gyűjtik az adományt egy beteg kislány gyógyulásáért

Az Őrhalomért Egyesület jótékonysági batyus bált rendez július 30-án, szombaton a helyi művelődési házban, az izomsorvadásban (SMA2) szenvedő rimóci Szita Jázmin támogatására. A rendezvény bevételét teljes egészében a kislány Borsóház Nemzetközi Intenzív Rehabilitációs Intézetben végezhető terápiájára fordítják majd. Az eseményre a belépők korlátozott számban kaphatóak Farkas Andreánál, az egyesület elnökénél, illetve támogató jegyek vásárlására is van lehetőség.

Együtt szórakozhatnak Alsópetényben a külföldi tanulók

Alsópetényben csütörtöktől vasárnapig Outland fesztivált tartanak, ahová a külföldön tanulók, vagy a külföldi tanulmányok után érdeklődőket várják. A gólyaprogram célja az, hogy a külföldre készülő elsőéveseknek megkönnyítsék a beilleszkedést. A eseményen előadások és koncertek is várják a fiatalokat.

Disznóságok várják az érdeklődőket Héhalomban

Dél-Nógrádi Tor(k)os Fesztivált tartanak Héhalomban július 30-án, szombaton, 12 órától. A mulatságon vidámpark, ugrálóvár és kirakodóvásár is várja a vendégeket. A színpadon az ünnepélyes megnyitó után gyermekműsort és hagyományőrző csoportok előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. Az eseményen fellép Csordás Tibor és Berki Mária is. A Szabad Élet koncertje után az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja a közönséget. Végül az esti hangulatról Mikó Zsolti gondoskodik egy retró parti keretében.

A meditációé lesz a főszerep Taron

A tari Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban július 30. és augusztus 2. között nyungne böjtöt és meditációs gyakorlatot szerveznek.

Elstartol a Zenthe Nyár Salgótarjánban

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház szabadtéri színpadán, július 31-én a Tanulmány a nőkről című előadással kezdődik a Zenthe Nyár programsorozata.

Koncertekkel és bemutatókkal készülnek Mátramindszenten

Falunapot tartanak Mátramindszenten július 30-án, szombaton a sportpályán. A programok délben kezdődnek egy autós, ügyességi bemutatóval. 14 órától Rózsás Viki áll a színpadra, őt a helyi Kerekerdő Óvoda növendékei követik. A Romacsillagok és a Mátramindszenti Rozmaring Asszonykóruson kívül fellép Kossuth Gergő énekes, Kun-Szigethy Máté, a Nyársapáti asszonykórus, de a Tóth Operett és a Muzsla Néptáncegyüttes is szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A sztárfellépő Kökény Attila énekes lesz. A mulatságot Gyémi és az éjfélig tartó diszkó zárja.

Gálaesttel zárják a nemzetközi tábort Balassagyarmaton

Balassagyarmaton, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában gálaestet tartanak július 29-én, pénteken a 35. Zene határok nélkül – Nemzetközi muzsikustábor és művészeti fesztivál keretében. Szombaton, a tábor utolsó napján a mesterek és a tanítványok egy közös koncerttel örvendeztetik meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában