Finomságok

2022.07.02. 11:33

Jelentős múltra tekint vissza a ludányhalászi pékség

Az üzem hét személy számára biztosít megélhetési lehetőséget. Vincze Ádám az elmúlt évtől tulajdonosa a kisüzemnek.

Sz. F.

Vincze Ádám, az üzem tulajdonosa. Átmenetileg a mozgóboltot is ő működteti

Forrás: NMH | Fotó: Sz. F.

Két gépkocsivezetőt foglalkoztat, illetve a mozgóboltot átmenetileg ő üzemelteti. Ezenkívül két pék, egy szeletelő és egy adminisztrátor dolgozik még a vállalkozásban. Az üzem jól felszerelt, két gázzal és egy fával fűtött kemencében készítik a pékárukat, rendelkeznek két keltetőgéppel és sütő kocsikkal is. Termékeik igen népszerűek, fő profiljuk a búzalisztből készült kenyér, de gyártanak rozskenyeret és többféle péksüteményt. A megyében 20 üzletbe szállítják termékeiket, amelyek Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Szécsényben, de még Szlovákiában is kaphatók. Ezen kívül óvodák és iskolák is a megrendelőik közé tartoznak. Köztudott, hogy Ludányhalászi Közép-Európa leghosszabb települése, ezért a mozgóárus itt helyben is házhoz szállítja a kenyeret. 

Bár bővíteni szeretnék termékeik sorát, de ahogyan azt Vincze Ádám kifejtette, nincsenek könnyű helyzetben, mert az alapanyagok ára folyamatosan emelkedik, így ő is kénytelen árat emelni. Mindig figyelnek a technológia pontos betartására, hogy csak jó minőségű áru kerüljön ki az üzemükből.

A pékségben kora hajnalban kezdődik a munka, és a déli órákban ér véget. Vincze Ádám számára ezután következik az adminisztráció és az üzletfelekkel történő tárgyalás. Naponta akár 12-14 órát is dolgozik, mégis szereti, amit csinál, ahogy mondta, ezt nem is lehetne másképpen végezni. 

Címkék#pékség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában