Szivattyúhiba

2022.07.20. 17:49

Meghibásodás miatt nem működik Rétságon a szökőkút

Hegedűs Henrik

Szökőkút illusztráció

Forrás: Illusztráció: MW

Fotó: Bencsik Ádám

Nemrég egy rétsági lakossági Facebook-oldalon tett bejegyzést egy nevét elhallgató személy, hogy minap a város szökőkútja felé járt, és szomorúan tapasztalta, hogy az nem működik, a medencerész teljesen kiszáradt állapotot mutat, pedig mikor kellene üzemelnie, mint a legnagyobb forróság idején? A környékén a járólapok is erősen szennyezettek, köztük burjánzanak a gyomnövények. Hozzátette: már nincs ott értelme leülni a padra, mert rendezetlen a terület.

Magát a szökőkutat egyébként 2014-ben állíttatta a település az általános iskolával szemközti övezetben, ezzel párhuzamosan egy kellemes hangulatot árasztó parkot is kialakítottak itt.

A felvetésre a válasz hamar megérkezett, Varga Dávid Géza önkormányzati képviselő kifejtette: a szökőkút működése meghibásodás miatt szünetel, ugyanis tönkrement a vízutánpótlást biztosító szivattyú, javítása pedig túl magas költséget igényelne. Ezért a képviselő-testület döntése értelmében új berendezést vásárolnak, aminek beszerzése folyamatban van, addig a lakosság türelmét kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában