Kiskereskedelem

2022.07.18. 13:50

Mátranovákon már szolgáltatásokat is nyújt a kisbolt, négyszeresére nőtt az alkalmazottak száma

Kormányzati támogatásból újult meg az üzlet, pizza, grillezett húsok és fagylalt is várja a helyieket.

Gulyás Edina

Forrás: H.M.

A Magyar Falu Program számtalan lehetőséget kínált az elmúlt időszakban az ötezer főnél kevesebb lakosú településeknek. Elsősorban az önkormányzatok, a civil szervezetek és az egyházak valósíthattak meg annak köszönhetően fejlesztéseket az utóbbi években. Azonban 2021-től a kormány már azokat a vállalkozásokat is támogatja a programban, amelyek kisboltot működtetnek, vagy nyitnak a falvakban. Mátranovákon hétfőn adták át azt az üzletet, amely a lehetőségnek köszönhetően 45 millió forintból újult meg. 

– Nagy öröm a falu számára, hogy a településen három bolt is kormányzati támogatásból korszerűsödik és bővül. Ez a helyiek érdekeit és kényelmét is szolgálja – fogalmazott az átadón Bodor Ernőné polgármester. 

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a Magyar Falu Program az elmúlt évek egyik legjobb és legsikeresebb pályázati programja. Mint mondta, szint nincs is olyan település a megyében, ahol ne valósult volna meg valamilyen beruházás ennek köszönhetően. 

– A program életre hívása óta folyamatosan bővül a támogatási lehetőségek köre. Az önkormányzatok, az egyházi és civil szervezeteket követően a vállalkozásoknak is lehetőséget kínál, kisboltok fejlesztésére biztosít támogatást az elmúlt évtől – hangsúlyozta Becsó Zsolt. – Országos szinten is nagy volt az érdeklődés a legújabb pályázati kiírás iránt. Szűkebb hazánkból is sok támogatási kérelem érkezett. Volt olyan község, ahol nem éltek ezzel a lehetőséggel, azonban olyan is előfordult, például itt, Mátranovákon és Mátraverebélyben is, hogy három nyertes pályázatnak örülhetnek!

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke kifejtette: nem csak megújult hanem új szolgáltatásokkal is bővült az üzlet, ez azt jelzi, hogy a vidék Magyarországa élni akar. A kormánynak pedig fontosak a kistelepüléseken élő emberek. 

– Közel harminc évvel ezelőtt nyitottunk vegyesboltot Mátranovákon. Az épületet, ami a saját tulajdonunk, 2017-ben felújítottuk, azonban amikor értesültünk a Magyar Falu Program lehetőségéről, egy percig sem gondolkodtunk azon, hogy éljünk-e azzal – közölte Kuborczik Pál tulajdonos. – A támogatásnak köszönhetően új szolgáltatásokkal is bővült az élelmiszerüzlet. Ezt követően sok finomsággal, helyben sütött pizzával, grill húsokkal és saját készítésű fagylalttal is várjuk a vásárlókat. Ennek megfelelően az alkalmazottak köre is bővült, eddig egy, ezentúl már négy helyi lakosnak biztosítunk munkát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában