Megemlékezés

2022.07.05. 17:33

Vitorlás versennyel emlékezett névadójára a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

A Kereked Vitorlás Klub július első hétvégéjén Csopakon rendezte meg a hagyományos Kereked Klasszikus Kupa című vitorlás versenyt, mely idén harmadik alkalommal Zenthe Ferenc Emlékverseny is volt.

Pachuber Kinga

Fotó: Szántó Áron/Zenthe Ferenc Színház

A társulat Facebook-oldalán közölte: névadójuk rendszeresen egy Dragon vitorlással versenyzett, mellyel több bajnoki címet is szerzett, ezért születésének centenáriumi évében a színház kezdeményezésére a volt sportegyesülete által szervezett megmérettetés már emlékverseny is.

Simon Lajos színházigazgató a díjátadó előtt köszönetét fejezte ki, hogy a vitorlás társadalom egy kiváló programmal emlékezik Zenthe Ferencre. A díjátadón a kilenc hajóosztály győztesei átvehették a színház által felajánlott különdíjat, a dobogósok pedig a teátrum első tíz évét bemutató könyvet.

Mint írták: a kétnapos versenyen Luna nevű vitorlásával részt vett ifjabb Zenthe Ferenc is, aki csapattársaival a Dragon hajóosztályban első helyezést ért el.

Forrás: Szántó Áron/Zenthe Ferenc Színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában