Támogatás

2022.07.07. 06:56

Több önkéntes egyesületet is segítenek a támogatásokkal Kelet-Nógrádban

Eszközök vásárlására, védőruházat beszerzésére és fenntartási költségekre fordítják az önkéntes tűzoltó-egyesületek a nemrégiben kapott támogatást.

Nagy Orsolya

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságától kapott támogatásoknak köszönhetően a beavatkozáshoz szükséges felszereléseket is bővítik | Illusztráció

Fotó: Hegedűs Márk

Több önkéntes tűzoltó-egyesület is támogatást kapott a közelmúltban a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. Ennek köszönhetően Nógrád megyéből huszonegy egyesület részesült pénzbeli támogatásban, összesen csaknem nyolc és fél millió forint értékben. 

Zagyi Viktor, a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy a kapott összeget fenntartási költségekre, valamint gépjárműfecskendő biztosítására fordítják majd. 

– Közel 500 ezer forintot nyertünk el, amelynek nagyon örülünk, hiszen komoly segítség ez az egyesületünk számára. Terveink szerint egy másik pályázati forrásból szeretnénk védőruhát, valamint szakfelszerelést is vásárolni, de ez még elbírálás alatt áll, remélem, ez ügyben is pozitív döntés születik – közölte Zagyi Viktor. 

Hozzátette: jelenleg szertárépítés előtt állnak, ugyanis a Magyar Falu Programban hatmillió forintot nyert el az egyesület a közelmúltban. A beruházást még idén szeretnék befejezni, a későbbiekben pedig fűtést is kialakítanának a garázsban, ha az elkészült. 

Tóth Zoltán, a bujáki Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke kifejtette, hogy mintegy négyszázezer forint támogatást nyertek el, amelyet többek között az eszközök felújítására fordítanak, hiszen azok elég régiek, így szükség van a modernizálásukra. Egyébként is nagy gondot fordítanak arra, hogy az eszközök korszerűek legyenek, hiszen azok segítik munkájukat. 

Mint mondta, rengeteg tervet szeretnének még megvalósítani a jövőben, így amikor lehetőségük nyílik rá, minden forrásra pályáznak. Ugyanis tűzoltószertárat is létrehoznának valamilyen támogatásból, de nagy álmuk az is, hogy saját beavatkozó járművük legyen. 

A salgótarjániak fő célja az állomány folyamatos képzése, valamint a megfelelő védőruházat biztosítása

A Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület szintén támogatásban részesült. Noszky Zoltán, a szervezet elnöke elárulta, hogy fő céljuk az állomány képzése, valamint a megfelelő védőruházat biztosítása. A kapott összegből bővítik majd a beavatkozáshoz szükséges felszereléseket, de új eszközöket is vásárolnának, valamint fontos a jelenlegiek karbantartása is. 

Az elnök arra is kitért, hogy a jövőben minden lehetőséggel igyekeznek élni és további támogatásokat szeretnének szerezni, amelyek segítik az egyesület fenntartását. 
Kökény András, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője kiemelte, hogy a támogatást működési költségekre, valamint eszközök vásárlására költik majd. Ezen túlmenően tanfolyamokra is fordítanak az összegből, hiszen jelenleg öt alpinistájuk van, akiket folyamatosan képezni kell, de újabb tagok is szeretnének alpinvizsgát tenni. 

Az elnök azt is elmondta, hogy a felsoroltak mellett további pályázatokat nyújtanak majd be, hiszen működésük fennmaradásához nekik is fontos a támogatás. 

A Határmenti Együttműködés a Lakossággal a Polgárokért Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület (Help) is kapott támogatást. Szarvas Ákos elnök úgy fogalmazott, hogy az elnyert összeget védőeszközökre és felszerelésekre költik, hiszen fontosnak tartják, hogy ezek megfelelőek és korszerűek legyenek. 

Terveik között szerepel, hogy a közeljövőben 1-es beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként működjenek, amely által önállóan beavatkozhatnak majd egy-egy káresetnél. A jövőben pedig tovább szeretnék fejleszteni az eszközeiket és a védőruházataikat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában