Szabó Bence

2022.07.15. 19:55

Tíz éve gondoskodik a jó hangulatú bulikról a szécsényi lemezlovas

A 28 éves szécsényi Szabó Bence, művésznevén Tailor B. immár tíz éve gondoskodik a jó hangulatú bulikról Nógrád megyében. A fiatal lemezlovas szűkebb hazánk nagyobb klubjainak és rendezvényeinek rendszeres fellépője. Szabó Bencével a kezdetekről, az elért sikerekről és terveiről is beszélgettünk.

Lászlók Judit

Szabó Bence imádja a munkáját

Fotó: Hegedűs Márk

Miért választotta ezt a szakmát?

– Egyszerűen imádom a zenét már gyermekkorom óta. Kezdetben a sulirádió stábjában jeleskedtem, majd a farsangi és az osztálybulikon is rendszeresen pörgettem a lemezeket. Később lehetőséget kaptam rá, hogy a dj-pulton is megtanuljak zenélni. A mixelés technikai részét többnyire autodidakta módon, az internet és más lemezlovasok segítségével sajátítottam el. Nagy segítségemre volt az is, hogy akkoriban a helyi szórakozóhely tulajdonosa lehetőséget biztosított számomra a zenélésre. Ennek köszönhetően immár tíz éve foglalkozhatom ezzel hivatásszerűen, és rendszeresen  szórakoztathatom a közönséget Nógrád megye klubjaiban. Sajnos, azonban nagy szívfájdalmam, hogy Szécsényben, a szülővárosomban erre most nincs lehetőség.

Hogyan jellemezné a zenei munkásságát?

– A leginkább a house zene áll hozzám a legközelebb, azon belül is a deephouse és a new disco. Bármilyen zenét meghallgatok egyébként, sőt szívesen le is játszom ezeket, ha nem épp egy tematikus buliról van szó. Nagy hatással van rám David Guetta és Axwell Ingrosso munkássága, akiket már élőben is volt szerencsém meghallgatni. Az ő dalaikat rendszeresen lejátszom a rendezvényeken, emellett követem a trendeket és az aktuális slágereket. A rengeteg elfoglaltságom mellett sajnos kevés időm marad saját dalokon dolgozni, de nem kizárt, hogy a jövőben erre is sor kerül.

Mit szeret a legjobban a hivatásában?

– Bár a dj-k előre készíthetnek egy zenei szettet az adott rendezvényre, de a végső műsort nagyban meghatározhatja az esemény hangulata és a közönség is. Sokszor alkalmazkodni kell, ami mindig újabb és újabb kihívást jelent, de szeretem ha a közönség élvezi a zenéimet.

Mit tart karrierjében az elmúlt tíz év legnagyobb sikerének?

– A legnagyobb sikeremnek mindenképpen azt tekintem, hogy több alkalommal volt lehetőségem kétezer fős közönség előtt zenélni. Óriási elismerésként élem meg azt is, hogy hétről hétre, vagy akár évről évre számos rendezvényen és eseményen visszatérő vendég lehetek. Megtisztelő feladat volt számomra az is, hogy hosszabb ideig lehettem Nógrád megye három legnagyobb klubjának egyszerre a rezidens lemezlovasa, amit talán csak kevesen mondhatnak el magukról.

Mi volt a legmeghatározóbb élménye az elmúlt évtizedben?

– Az egyik mindenképpen az, amikor tavaly Salgótarjánban a Tóstrandon, több elismert dj és neves előadó mellett én is színpadra léphettem a kétezer fős közönség előtt. Hatalmas élmény számomra az is, hogy az elmúlt időszakban olyan neves lemezlovasokkal volt lehetőségem együtt dolgozni, mint Bárány Attila és Newik. Pályafutásom szempontjából ezek mind nagyon meghatározó események voltak. 

Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

– A közönség ezen a nyáron számos nagyszabású rendezvényen találkozhat majd velem, aminek nagyon örülök. Több rendezvényszervező céggel is együtt dolgozom, és szerencsére már a jövő évi naptáramban is kezdenek sorakozni a fellépések és a meghívások. Hosszútávú terveim között egy saját mixműsor is szerepel, amit reményeim szerint élőben vezethetek majd egy rádióállomáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában