Választás

2022.07.01. 18:02

Nógrád megyében három településen lesz időközi választás

Vanyarcon, Nagylócon és Hugyagon is az urnák elé járulnak a választók vasárnap.

Nool

Több településen is időközi választásokat tartanak a hétvégén

Forrás: MW | Illusztráció

Három településen tartanak időközi választást vasárnap. Vanyarcon a tavaly decemberben elhunyt Hrncsjár Mihályné (Fidesz-KDNP) polgármester utódját választják meg. Várnai Ildikó jegyző elmondta: két független jelölt indul a posztért, Szabó Sándor és Kulik András Krisztián. Vasárnap 980-an adhatják le szavazatukat a művelődési házban.

Nagylócon tavaly július 27-én oszlatta fel magát a 2019-ben megválasztott héttagú önkormányzat Hegedűs Sándor alpolgármester kezdeményezésére, azzal az indokkal, hogy nem tudnak együtt dolgozni Szalai Gábor polgármesterrel. Erről négy igen és két nem szavazattal hoztak döntést, a polgármester nem szavazott. Rózsavölgyi Tibor jegyző arról tájékoztatott, hogy ketten indulnak a polgármesteri posztért: Hegedűs Sándor (független) és Szalai Gábor (független, de a Fidesz-KDNP támogatásával). A hat nagylóci képviselői helyre 32 független jelölt lesz. A három szavazókörben 1157-en voksolhatnak.

Hugyagon szintén azzal az indokkal oszlatta fel magát – négy igen szavazattal – a képviselő-testület tavaly júniusban, hogy nem tudott együtt dolgozni Borda Attila (független) polgármesterrel. Szabó Klaudia jegyző elmondta: négy polgármesterjelölt van. Bangóné Szilfai Viktória, Baranyi Béla és Lovas Ilona függetlenek, valamint Bodor Gábor, aki 2019-ben függetlenként nyert képviselői mandátumot, de most a Fidesz-KDNP jelöljeként indul a polgármesteri székért. A 652 választásra jogosult hugyagi lakos a négy képviselőt 14 jelöltből választhatja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában