Sörünnep

2022.07.09. 18:33

Habzó nedű vonzásában élvezte a nép a balassagyarmati forgatagot

A három jóbarát már réges-régen eltervezte a közös mulatozást, ám valahogy nem tudtak erre időt szakítani.

H.H.

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

Ám most eljött mindhármuk nevének napja, így László, Péter és Csaba elhatározta, itt a kiváló alkalom, hogy a balassagyarmati Belvárosi Sörünnep forgatagában töltsék el azt a kellemes két-három órát. De mikor? Természetesen szombaton délután, amikor mindannyian ráérnek. 

Az ebéd utáni szundikálás után beszélték meg a találkozót a Civitas Fortissima térhez közeli ponton, innen indultak el együtt a habzó nedűk élvezetére. Amint elhagyták a rendőrség épületét, és lépdeltek kényelmesen a régi vármegyeháza felé, Lászlónak egyből felgyülemlett néhány érdekes élmény a közelmúltban tett prágai kirándulásról, így egyből kiszúrta az Ipoly Hotel előtti cseh sörpavilont, nosza az első kortyokat illik itt hörpölgetni. A csapos nagyon kedélyesen, illedelmesen, és tökéletes pontossággal mérte ki számukra az italt, majd a ragyogó napsütésben a büszke triumvirátus leült a szomszédos padra. Bősz kvaterkázás kezdődött, a férfiemberek megszokott társalgásának minden témája felmerült az elkövetkező percekben. A névnapozó társaság tagjai aztán szépen meghívták egymást, így mire a megyeháza előtt felállított színpadon megjelent a Delírium együttes, már egyre emelkedettebb lett a hangulat.

Időközben rengeteg ismerős fordult meg a környékükön. A László utcájában élő fiatal házaspár két kisgyermekét hozta el a belvárosi buliba, a szőke kisfiúcska egy rózsaszín golyócskát kergetett önfeledten a járókelők közt a macskakövön. Egy idősebb hölgy férjurába karolva tekingetett körbe-körbe, aztán láthatóan beleegyezett abba, hogy az erősebb nem családi képviselője megkóstolja a kézműves sörök egyik ízletes fajtáját. A tér az este beálltára egyre inkább megtelt emberekkel, ifjú leányok csacsogtak hangosan, mások a mobiltelefonjukat nyomogatták kitartóan, miközben a standok kínálatából csemegéztek.

A három jó barát ekkor már a söröshordó tartó versenyt bambulta, és jókat kacagtak, ha a derék próbálkozón kifogott a méretes tákolmány. És ezek után ment tovább az események forgataga a késő estébe nyúlóan, mígnem László, Péter és Csaba úgy nem döntött, immár ideje hazamenni... 

Vasárnap folytatás - Délelőtt a Bóbita együttes és Dudó bohóc a legkisebb nemzedékeknek kedveskedik műsorral, míg az est fénypontjaként a Karthago zenekar közismert zeneszámai csendülnek fel a színpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában