Védelem

2022.07.13. 09:25

Érkeznek a biztonságot nyújtó gondosórák a vanyarci szépkorúakhoz

Megkezdődik a gondosórák kiszállítása a településen, amiket futárszolgálat visz házhoz a regisztráltak részére – közölte Szabó Sándor, a falu polgármestere közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Képünkön Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a gondosóra projekt elindulásának bejelentésekor

Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János

Mint arról a településvezető beszámolt, fizetni senkinek nem kell az átvételnél. A program iránt egyébként rengeteg az érdeklődő a faluban, így a kiszállítás nem a regisztráció sorrendjében történik. Éppen ezért a polgármester minden lakosnak a türelmét kéri.

Szabó Sándor korábban a kezdeményezéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez az óra nagy biztonságot jelent a szépkorúaknak, akik a kezükön viselhetik, de akár a nyakukba is akaszthatják azt. Hozzátette: sokan adnak meg kontaktszemélyt, de alapvetően a diszpécserszolgálathoz érkezik a hívás. Amennyiben pedig nagyobb baj történik, akár a mentőket is értesítik.

Mint mondta, volt már arra példa a településen, hogy egy idős elesett az otthonában, és nem érte el a telefonját, felállni pedig nem tudott. A szomszéd talált rá, és nyújtott segítséget. Az ilyen esetek elkerülése érdekében is jó ez a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában