Sárban

2022.07.17. 11:33

Adrenalintól hajtva dagonyáztak a béri fesztiválozók (fotók)

Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Dagonya Extrém Fesztivált Béren, ahol idén sem volt hiány sárból és adrenalinból.

Gubányi Patrik

Forrás: H.M.

Sárdobálás, adrenalin és gyorsaság jellemezte a 2022-es Dagonya Extrém Fesztivált, amely több napon át dübörgött. Az esemény nagy népszerűségnek örvend, idén is több ezren látogattak el a koszos, ugyanakkor felhőtlen jókedv uralta helyszínre.

Az első napon – csütörtökön – megnyitották a pályákat, majd vezetett határtúrára és éjszakai barangolásra várták a résztvevőket. Másnap a dagonyázás szerelmeseit gumihúzó verseny, bekötött szemmel való vezetés, Off-Road RC bemutató, valamint éjszakai autóversenyzés hozta lázba. Emellett quad- és UTV-időmérővel, nappali kalandtúrával, látványos futamokkal és truck trial bemutatóval is kedveskedtek az érdeklődőknek a fesztivál ideje alatt.
A többnapos eseményt minden este koncertek rázták fel: a fergeteges hangulatról gondoskodott Dj Sylvester, Rupa Robi, Josh és Betti, továbbá a Groovehouse is.

– Ilyen volumenű rendezvény nagyon ritka hazánkban. Az Off-Road kedvelői bőven találtak maguknak programokat, eseménydús napokat zártunk. Több mint húsz éve foglalkozom efféle extrém versenyekkel,  Béren főként terepjárókkal és quadokkal lehet találkozni évről évre. A tapasztalat az, hogy minden alkalommal növekszik a résztvevők száma, ami nagy boldogsággal tölt el. Már az első évben nagyjából háromezer vendég jött el, idén ez a szám már közel tízezerre rúgott  – emelte ki a fesztivál szervezője, Bencsok Péter. 

Hozzátette: több országból látogattak el a nógrádi településre, ahol a rendelkezésükre álló háromszáz hektáros területnek csupán egy kisebb részét használják a versenyekre. 

– Kiemelten fontos számunkra a természetvédelem, ezért mindig egyeztetek az érintett erdészettel és vadásztársaságokkal. A területhatárokat is együttműködve jelöljük ki, és figyelmeztetőtáblákat is kihelyezünk. Nálunk az egyéves gyermektől a nyolcvanas nagymamáig bárki talál magának való programot – hangsúlyozta a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában