Virágszőnyeg

2022.07.16. 09:37

Ismét virágszirmokból készítenek alkotást Kisbárkányban

Több mint húszéves hagyománnyal bír már Kisbárkányban a virágszőnyeg-készítés, így nem meglepő, hogy a településen jövő héten ismét szirmot bontanak.

Nool

Tavaly a településen közösen készítették el a színes alkotást

Fotó: NMH

Trenka Veronika, a település önkormányzatának közművelődési asszisztense egy kisbárkányi Facebook-csoportban buzdítja a nógrádi településeket arra, hogy vegyenek részt egy igazán színes programban. 

– Kreatív vagy? Szívesen megmutatnád kreativitásod? Egy aktív közösség tagja vagy? Vagy még nem, de szívesen lennél? Van egy szuper ötletünk! Virágszőnyeg készítés? Virágszirmokat és bogyókat gyűjtünk, s ebből alkotunk egy képet. Csatlakozhattok otthonotokból, legyetek részesei ennek a különleges nemzetközi programnak! – áll az internetes posztban. 

Mint arra a kiírás emlékeztet: a község már tavaly is részt vett spanyol meghívásra egy nemzetközi eseményen, amikor a Szent Jakab-év alkalmából életre hívott kezdeményezéshez csatlakozva borították el szirmokból készített mintákkal Kisbárkányt. 

Akkor hírportálunk is beszámolt a virágzó látványosságról, melynek megformálásához egy több mint két méter széles és ugyanilyen hosszú kinyomtatott ábrát használtak alapul az aszfaltra felvitt krétarajz helyett. Az érdekesség az volt, hogy a világméretű virágszőnyeg készítéséhez Magyarországról csak egyetlen település, a Nógrád megyei Kisbárkány csatlakozott. A felhívás lényegét az alkotta, hogy a világ minden pontján ugyanazt a mintát kellett megalkotni, lehetőleg egy időben.

A felhívás lényege az volt, hogy a világ minden pontján ugyanazt a mintát kellett megalkotni, lehetőleg egy időben.
Forrás: NMH

Ezúttal Kisbárkány arra invitálja a településeket, hogy tartsanak velük egy újabb virágos alkotásra július 23. és 25. között, amikor is egy zarándokot ábrázoló képet kell elkészíteni a színes szirmokból. Ezen a csatlakozó település/város nevét kell feltüntetni, valamint a Santiago de Compostela városától való távolságot.

– Mi most ugyan nem indulunk neki a nyolcszáz kilométeres zarándokútnak, de egy kicsit részesei lehetünk az El Caminónak, amely a Szent Jakab Katedrálishoz vezet. A kép méretét tetszőlegesen lehet kiválasztani, a virágszőnyegeket mindenkinek a saját településén kell elkészíteni. Technikai segítséget tudunk adni! – invitál a részvételre a közművelődési asszisztens, hogy Kisbárkányon túl is összekovácsolja a lakosságot a közös kreatívkodás öröme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában