Ebrendészet

2022.07.27. 17:40

Ebrendészeti szolgáltatás indult Szügyön az állatok védelméért

A szügyi önkormányzat Facebook-oldalán tájékoztatott, hogy a településen ebrendészeti szolgáltatást indítottak. E feladatot Sipos József látja el innentől kezdve, aki a nap 24 órájában elérhető telefonon vagy e-mailen.

P. K.

A megfelelő tájékoztatással elkerülhető, hogy az ebek az utcára kerüljenek

Forrás: Pexels

Az újdonsült ebrendész és állatmentő bemutatkozásában közölte: az emberek többsége tart otthonában állatot, de nem mindig megfelelően gondoskodnak róla. Nem azért mert nem akar, csak pusztán nem tudja, mire van szüksége kedvencének. Egyre több személyt érint ez a probléma és csak megfelelő szakember segítségével lehet orvosolni a kérdést. 

– Az állattartási kérdésekkel foglalkozni kell, és véleményem szerint már gyermekkorban el kell kezdeni a felvilágosítást. Fontos, hogy már gyermekeink is megértsék milyen fontos, hogy tudjanak gondoskodni kedvencükről. Ezzel is elkerülhető, hogy még több kutya kerüljön utcára – tette hozzá a szakember, aki Dunakeszin ORFK Oktatási központban dolgozott kutyakiképzőként. Fontosnak tarja, hogy minél több ember ismerje meg ezeket a csodálatos állatokat és igényeiket. 

Felhívta a figyelmet, amennyiben kóbor vagy netán kidobott kutyát látnak a lakosok, esetleg olyan ebet, amelyik rossz körülmények között él, azonnal értesítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában