Meleg

2022.07.14. 19:59

A nagy hőségben is gondoskodnak az állatok jólétéről megyénk vadasparkjaiban (videó)

A szűkebb hazánk vadasparkjaiban élő állatoknak is nagy szüksége van a hűsölésre, a szunyókálásra és a megfelelő vízmennyiségre kánikula idején. A gondozók pedig igyekeznek nagyobb figyelmet fordítani az állatok jólétére és elviselhetőbbé tenni számukra a felforrósodott nyári napokat.

Lászlók Judit

A nyári hőségben nagyobb figyelmet fordítanak az állatok gondozására

Fotó: Hüvösi Csaba

A nyári hőség nem csak az embereket, hanem az állatokat, köztük a vadasparkok lakóit is megviseli. Nógrád megye két vadasparkjának dolgozói, ezért nagyobb figyelmet fordítanak a lakóik gondozására. 

Osztrozics Dóra, az Ipoly Erdő Zrt. kommunikációs vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a balassagyarmati Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark állatai is nehezebben viselik a kánikulai napokat.

– Mivel ez egy erdei létesítmény, ezért néhány fokkal hűvösebb, mint a nagyvárosi lét, és szinte a természetes környezetükhöz hasonló körülmények között élnek itt az állatok – emelte ki Osztrozics Dóra. Hozzátette: – Azonban az Ipoly Erdő Zrt. ezekben a napokban még nagyobb figyelmet fordít az állatok jólétére. Folyamatos és bőséges az ivóvízellátás. Emellett vannak olyan vadaspark lakók, akik még jobban igénylik a dagonyázási lehetőséget, amelynek feltételeit is folyamatosan megteremtik a munkatársaink.

A Nógrádi Vadasparkban a nyári forróságot az állatok az erdőbe húzódva, az árnyékos helyeken vészelik át. Villányi Péter, a létesítmény tulajdonosa arról tájékoztatta portálunkat, hogy ebben az időszakban az ott élő állatok rendelkezésére áll a megfelelő árnyékos hely és a szükséges vízmennyiség, így ezenfelül különösebb gondoskodást nem igényelnek. 

– A megfelelő csapadék rendelkezésre állt, az itatók maximálisan fel vannak töltve, illetve fű is van bőven. A szaporulat pedig nagyon jó – fogalmazott Villányi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában