Horgászverseny

2022.06.18. 11:20

Rendőrségi horgászverseny kezdetét jelezte a szirénahang Maconkán

Rendőrautók szirénái szólaltak meg a közelmúltban a Maconkai-víztározó partján. Aggodalomra azonban nem volt ok, hiszen a hangjelzés csupán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett horgászverseny kezdetét hirdette.

Veres Edina

A hat órán át tartó horgászviadal dobogós csapatai

Forrás: Beküldött fotó

A Mátra hegység lábánál terül el a Maconkai-víztározó, amelynek partja adott otthont a közelmúltban a XIX. Országos Rendőr és a XIII. Rendészeti Meghívásos Horgászversenynek. A sporteseményt a Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával valósította meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A próbatételt a kora reggeli órákban dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, majd a versenyszabályzatot Ignácz Olivér, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Horgász Egyesület elnökhelyettese ismertette a résztvevőkkel. 
Dankóné Nagy Éva, a főkapitányság szóvivője elmondta: a horgászhelyek sorsolását követően a rendőrségi szolgálati gépjárművek szirénahangja jelezte az összesen 29, három-három tagból álló csapatnak a megmérettetés kezdetét. 

– A szabály szerint egy bottal várhattak a kapásra a horgászok, de természetesen tartalékbotot hozhattak magukkal. A megmérettetés hat órán át zajlott, a kifogott halakat a versenyzők haltartóikba helyezték, majd a mérlegelés után a kopoltyúsoknak visszaadták a szabadságukat – fejtette ki Dankóné Nagy Éva. 

Az egyéni teljesítményeket is összemérték a próbatétel során | Beküldött

Az eredményekkel kapcsolatban hozzátette: a csapatversenyben harmadik helyezést ért el a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ. Másodikok lettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, míg a dobogó legfelső fokára a Szécsényi Rendőrkapitányság csoportjának tagjai állhattak fel. 

A próbatétel során az egyéni teljesítményeket is összemérték. Ebben a kategóriában a harmadik helyen Nagy Tibor nyugalmazott rendőr főtörzsőrmester, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapatának tagja végzett. Őt követte másodikként a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányságának kollégája, Pető Gábor rendőr főtörzszászlós. A legjobbnak összesen csaknem 37 kilogramm partra emelt hallal Szőke Tibor rendőr zászlós bizonyult, aki a Szécsényi Rendőrkapitányság „színeiben” horgászott. 

A verseny három szektorban zajlott, így természetesen minden csapattag más-más pályarészen foglalt helyet. Az első zónában a legjobban Szőke Tibor rendőr zászlós teljesített, míg a második szektor első helyén Kondor Tamás pü. százados végzett. A harmadik pályaszakaszon Pető Gábor rendőr főtörzszászlós bizonyult a legeredményesebbnek. 

Idén a legjobb Nógrád megyei csapat különdíját a Szécsényi Rendőrkapitányság vehette át. A megmérettetésen a legnagyobb – több mint tíz kilogrammos – halát Kiss Levente, a Balassagyarmati Ipoly Cipőgyár csapatának tagja fogta. A legeredményesebb női versenyző díját a szervezők idén a rendezvényen részt vevő mindhárom érintett részére odaítélték. 

Az eredményhirdetésen az elismerést érdemlő horgászok a rendező szerv, a Magyar Rendészeti Sportszövetség, a Magyar Rendvédelmi Kar Elnöke, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság vezetője által biztosított, valamint a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének elnöke által felajánlott díjakat vehették át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában