Társasjáték

2022.06.23. 17:18

Programsorozat népszerűsíti a gyarmati Vármegyeházát

Balassagyarmat önkormányzata támogatásból valósítja meg a Kitárt Vármegyeháza – A fény éjszakája elnevezésű programsorozatot. Az eseményről Medvácz Eszter ifjúsági kulturális referens tartott sajtótájékoztatót csütörtök délután, Balassagyarmaton.

L.J.

Forrás: H.M., NMH

– Az önkormányzat hárommillió forint támogatást nyert el a programsorozat megvalósítására, illetve száz darab jó minőségű társasjáték elkészítésére – mondta Medvácz Eszter. A kulturális referens hozzátette: többek között ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a nagy múltú Vármegyeháza városban betöltött szerepére, illetve azt is üzenni kívánják, hogy az Ipoly parti város egy jó hely.

Medvácz Eszter kifejtette továbbá, hogy a családi társasjáték több részből fog állni és főként a Vármegyeházáról, valamint a város értékeiről szól majd. Mint mondta, az idén ősszel megjelenő társasjátékból a város óvodái, általános iskolái, a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény, valamint a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekosztálya kap tiszteletpéldányt. A többi társast karácsony környékén árusítják majd, mint egyedi ajándékot. 

A sajtótájékoztatót követően játékos, kézműves délutánt rendeztek a gyermekek számára a nagy múltú épület előtt. Ma Az hírös kapujában címmel egy vers- és prózamondó versenyt tartanak a Vármegyeházához kapcsolódó írók, költők szabadon választott műveiből. 

Szombaton, 18 órakor az érdeklődők meghallgathatják a Magyar Rádió Énekkarának Kamarakoncertjét a belvárosban, majd részt vehetnek a Bankó Rabló elnevezésű új városi játékban is. Utóbbi nyár végéig lesz elérhető. Emellett szombaton és vasárnap Majdán Béla várostörténész több alkalommal tart ismeretterjesztő tárlatvezetést a Vármegyeházán, amelyen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában