Muzsika

2022.06.11. 21:24

Öröm volt a zene, tehetségeket kerestek Balassagyarmaton

Idén ötödik alkalommal rendezték meg Balassagyarmaton az Öröm a Zene országos tehetségkutató Nógrád megyei fordulóját szombaton, a Palóc Ligetben. Az amatőr zenei tehetségkutató megnyitóján Lombos Márton énekes köszöntötte a megjelenteket.

L.J.

Forrás: Fürjes Bála, NMH

Fotó: PHOTOGRAPHY of FURJES

– Idén a Palóc futam nevet kapta a rendezvény azért, hogy Balassagyarmatot és a Palócföldet népszerűsítsük. Legyünk büszkék arra, hogy Palócföld fővárosában születtünk – mondta Lombos Márton. Hozzátette: – A beérkezett nevezések alapján a szervezők előre kiválasztották azt a tíz formációt, amelyek színpadra léphetnek. Azonban egy zenekar visszalépett. 

Ezt követően kisorsolták, hogy a résztvevő zenekarok – Dope Valley, Kecskeméthy Lilla, Nehézlemez Műhely, SugeraBugera Band, Madman Project, Skylar, Dyer, Butterbros, Soulwake – milyen sorrendben lépnek majd színpadra. Aztán Lombos Márton bemutatta a szakmai zsűrit, amelynek tagja volt Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének (Hanosz) főtitkára, Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, Ember Péter zenész, Kovács Ákos “Dadan” zenekari menedzser, Fehér Viktor, a Kerekes Band dobosa, valamint Lombos Márton énekes. 

Az egész napos verseny során a fellépők három saját dalt mutathattak be a közönségnek. A győztes zenekar több értékes ajándék mellett, – ahogy minden selejtezőben – indulási jogot szerez az Öröm a Zene idei döntőjébe, ahol a fődíj egy egymillió forintos hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzési támogatás a Hanosz tagjainak kínálatából, valamint kétmillió forintos egyedi pályázati támogatás az Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában