Ifjú reménységek

2022.06.13. 21:34

Közel nyolcvanan vettek részt a Szécsényben megtartott tehetségnapon

A Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szécsényi Tagintézménye a Zöld Követ Egyesület együttműködésével és a Szécsényi Művelődési Központ támogatásával a napokban megtartotta az első Tehetség- és környezetvédelmi napot. A rendezvénynek a művelődési központ adott otthont.

L. J.

Játékos interaktív foglalkozást is szerveztek a gyermekek részére

Forrás: Beküldött fotó

– Célunk, hogy a tehetségeket is ünnepeljük, és rájuk irányítsuk a figyelmet – mondta el hírportálunknak Kovács-Kozma Kitti, a Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szécsényi Tagintézményének vezetője. – A tehetséggondozást összekapcsoltuk a környezetvédelemmel, és a tanév során a tehetséggondozásra hozzánk járó gyermekek alkotásaiból kiállítást készítettünk. A Természet gyermekszemmel című tárlatot a művelődési házban június 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A rendezvényen közreműködött még a Zöld Követ Egyesület, amely interaktív programokat tartott a gyermekeknek. A kisebbek Óceánok és tengerek! Mit tehetek értetek? címmel vettek rész játékos interaktív foglalkozáson. 

A program első felében a gyerekek számára figyelemfelkeltő módon mutatták be, hogy a tiszta, érintetlen tengereket, óceánokat milyen módon teszi tönkre a környezetszennyezés. A kisiskolások Fóka Peti aktív közreműködésével megtudhatták, hogyan járulhatnak hozzá apró lépésekkel az óceánok és tengerek élővilágának megóvásához, illetve hasznos tanácsokkal is gazdagodtak. Csukáné Szerémy Andrea drámapedagógus pedig egy előadással kedveskedett a résztvevőknek, illetve kihirdettük a rajpályázatunk nyerteseit is. 

Az első Tehetség- és környezetvédelmi napon közel nyolcvan iskolás- és óvodáskorú gyermek vett részt, akik a Szécsényi járás több intézményéből voltak jelen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában