Fejlesztések

2022.06.09. 15:37

Fontos szerepet kap a közösségformálás Pilinyben

Szolgálati lakást építenek, felújítják a játszóteret, traktort vásárolnak és a közösségformálásra is nagy hangsúlyt fektetnek a településen.

F.O.

A rendőrség is ellátogat a hétvégi gyermeknapi rendezvényre

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

Pályázati forrásból szolgálati lakást alakítanak ki a településen. Lehoczki Szabolcs polgármester elmondta, hogy néhány napon belül megvásárolják az ingatlant, amit majd felújítanak erre a célra. 

– Reméljük, ha megvalósítjuk ezt a beruházást, azzal sikerül új munkaerőt csábítani a községünkbe. Óvónő például jelenleg nincs a településen, helyette egy szakpedagógus látja el az intézményben a feladatokat – árulta el a polgármester. Mint mondta, a leendő szolgálati lakás az óvoda és az iskola közvetlen közelében helyezkedik el, ahol hamarosan megkezdődik a játszótér felújítása is. 

– A kivitelező cégekkel tárgyalásokat folytatunk, hiszen az árak emelkedése miatt még inkább oda kell figyelni a költségekre. Igyekszünk a játszótér és később a szolgálati lakás esetében is megkeresni azt a megoldást, ami belefér a meglévő keretbe – mondta Lehoczki Szabolcs.

A polgármester arról is beszámolt, hogy az önkormányzati traktor megvásárlása is folyamatban van, amit egy korábban elnyert pályáznak köszönhetnek. Az árajánlatokat a közelmúltban kapták meg, rövid időn belül kiválasztják a megfelelő eszközt.

Jelenleg kevesebb esélyük van a tervezésre, mert várják a további pályázati lehetőségeket, de addig is nagy hangsúlyt fektetnek a közösségformálásra. A gyermeknapi programokat csak a pünkösd utáni hétvégén tartják meg, ahol az óvodások nagy örömére Molnár Orsi előadóművész gyermekműsorral szórakoztatja majd a közönséget.

– A sztárfellépő mellett a rendőrség is megígérte, hogy ellátogat a rendezvényünkre és a fiatalok belülről is megnézhetik az egyenruhások szolgálati autóját. Emellett ingyenes ugrálóvár és számos érdekesség várja majd a kicsiket és a nagyokat egyaránt – mondta Lehoczki Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában