Vadvilág

2022.06.21. 08:22

A nógrádi erdők után a médiát is bejárta a fehér csodaszarvas (videó, fotók)

Bár a nógrádi erdőkben az avatatlan látogató csak nehezen bukkan a különleges vad nyomára, a hazai médiában egyre gyakrabban jelenik meg a „csodaszarvas”. Hétfőn különleges videó járta be az országos sajtót az állatról, sokan állítják: ez az első felvétel róla. Kollégánknak azonban már februárban is megmutatta magát.

Nool

Különleges színe voltaképpen alapszínnek számít a szarvasok között

Forrás: Nool/Hüvösi Csaba

– Egy februári korai reggelen, ahogyan oly sokszor korábban is, az erdőben kezdtem a napom. A reggeli fagy már elköszönt, és a fák közül előjött a nyílt mezőre a már régóta követett dámszarvasrudli. Volt köztük egy szép fehér bika is, jóízűen csipegetett a legelőn – idézte fel portálunknak a videó készítésének körülményeit Hüvösi Csaba. – Jól sikerült elhelyezkednem, így aránylag közel kerülhettem az állatokhoz és egy pár snitten rögzítettem a vadak reggelizését. A lencsevégre kapott fehér színű bika azonban nem az egyetlen, több helyen is előfordulnak megyénkben.

Fotósunk azt is elmondta, hogy a felvételt már aznap kitette Facebook-oldalára, ahol azóta már több mint hétezren látták. Hozzátette: a csodaszarvas elnevezés nem teljesen helytálló, igaz ez a szín ritkábban fordul elő a megszokott pöttyös változathoz képest, de lényegében alapszínnek számít, ahogyan a fekete is.

A nógrádi csodaszarvasról a Nool.hu-n többször is írtunk az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában