Talpraesettség

2022.05.21. 19:47

Vadászik, kamiont vezet és tésztát gyúr: a munka szeretete élteti a szécsényi anyukát

Szomszéd Anna gyermekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy megszerezte a vadászvizsgát.

Sz. F.

Szomszéd Anna továbbviszi a családi hagyományt

Forrás: NMH

Szinte még óvodás volt, amikor nagyapját elkísérte az erdőbe, ahol nemcsak a vadászatot, de a természetet is megszerette. Tizennyolcadik életévét betöltve megszerezte a vadászengedély, de szívesen túrázik is a természetben, ha elfoglaltságai mellett időt tud rá szakítani. Úgy véli, nincs annál finomabb étel, mint ami a saját maga által szedett gombából készül. 

Másik gyermekkori vágya szintén családi kötődésű, hiszen édesapja és férje is kamionozott, bár utóbbi jelenleg a balassagyarmati postán dolgozik. Anna elhatározta, ő is megszerzi a kamionvezetésre jogosító vizsgákat. „Nem volt nehéz” – mondta, hiszen náluk a munka szeretete családi örökség. Olyan környezetben nőtt fel, ahol megtapasztalhatta: életünk alapja a mindennapi munka. A 2,5 éves bölcsődés kislányát nevelő édesanyának három munkahelye is van. Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán kereskedelmi iskolában élelmiszer-vegyipari szakon végzett, illetve manikűr és műkörömépítő végzettséget is szerzett. Főállásban Szécsényben dolgozik egy kereskedelmi lánc áruházában, pénztáros, árufeltöltő, jól érzi magát a munkahelyén. 

– Igaz, hogy pörgősek a napok, de én így szeretek tevékenykedni. A kollégáimmal, főnökeimmel is jó a kapcsolatom – mondta. Anna szívesen segít a vásárlóknak, amikor egy-egy áru után érdeklődnek. Két műszakban dolgozik, délelőtt vagy délután. Hetente két szabadnapja van. Az áruházon kívül szabadidejének nagy részét munkával tölti. A helyi pizzériában vállal munkát, ahol a tészta készítésében is segít. Mindezek mellett is jut ideje a családjára, a kirándulásokra. Azt mondta, jó munkabeosztással mindenre lehet időt találni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában