Pályázat

2022.05.13. 09:00

Több millió forintos beruházások készülnek Nógrádon

A település önkormányzata az elmúlt időszakban több pályázaton is sikeresen szerepelt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése című felhívásán több mint 24 millió forintot nyertek el a polgármesteri hivatal fejlesztésére.

L. J.

Forrás: H.N., NMH

– Az összegből megvalósul a fűtés korszerűsítése, ugyanis napelemeket szerelnek fel az épületre, elektromos fűtési rendszert építenek ki, valamint a födém hőszigetelését és a vizesblokk akadálymentesítését is elvégzik – mondta el lapunknak Varga Richárd. A község polgármestere hozzátette: – Emellett a Magyar Falu Program kommunális eszköz beszerzése című pályázatán elnyert 2,3 millió forintból egy pótkocsit, valamint a kistraktorhoz különböző eszközöket, többek között hótolót, sószórót és adaptereket is vásárolhatunk. Utóbbi fejlesztés a közterek karbantartását teszi majd könnyebbé. 

Varga Richárd kifejtette továbbá, hogy az önkormányzaton kívül a településen lévő egyházközségek is sikeresen szerepeltek a Magyar Falu Program kiírásain. Mint mondta, az egyházi közösségi terek fejlesztése című felhíváson a Nógrádi Evangélikus Egyházközség közel ötmillió forintot nyert el, amelyből a parókia udvarát, valamint az imatermet fejlesztik. A Nógrád Római Katolikus Egyházközség pedig a Egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása című pályázaton 3,1 millió forintot kapott, amely fedezi egy közösségszervező munkabérét, illetve a munkájához szükséges eszközök beszerzését. 
 

Címkék#pályázat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában