MosolyTáska-­akció

2022.05.31. 17:25

Nógrád megyében is gyűjtik a rászoruló gyerekeknek az iskolatáskákat

Jótékonysággal zárul az idei tanév, így jól indulhat a következő. Idén is iskola­táska-gyűjtést szervez a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary az ország minden általános iskolájában, így szűkebb hazánk intézményeiben is.

Gulyás Edina

Nemsokára búcsút intenek a diákok a tanévnek, de szeptemberben minden újraindul

Forrás: Knap Zoltán/Bors

Fotó: Knap Zoltán

A MosolyTáska-­akcióban a gyerekek a tanév végén, május 23. és június 23. között ajánlhatják fel a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat, amelyeket a szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekeknek – tájékoztatott a szervezet. 
– Jótékonysággal zárni az idei tanévet, hogy örömmel lehessen kezdeni a következőt, így lehetne röviden összefoglalni a kampányt – fogalmazott Parák Eszter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs referense. 

– A gyűjtés célja, hogy a gyerekek segítséget nyújtsanak a nehéz helyzetben élő kortársaiknak, akik így új iskolatáskával kezdhetik a következő tanévet. A felajánlásokat augusztusban olyan családok kapják, amelyek számára a táskavásárlás nehézséget jelentene. A hátizsákokat a gyerekek megtölthetik az év során megmaradt, még nem használt írószerekkel, füzetekkel, vagy üresen is leadhatják a kapcsolattartó tanárnak. A MosolyTáskát személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet helyeznek el benne a leendő tulajdonosnak – tette hozzá. 

Mint mondta, a kampánnyal a szervezők célja, hogy a gyerekek számára a segítségnyújtás az életük természetes része legyen. Emellett az is fontos szempont, hogy a táska, amely már nem kell az egyik tanulónak, újrahasznosulhat, és egy másik gyermeknek segítséget jelenthet. 
– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary nem először szervez a diákok számára jótékonysági felhívást. Tavaly az első MosolyTáska-­akcióban 1300 iskolatáskát ajánlottak fel a gyerekek rászoruló társaiknak, érkeztek adományok Nógrád megyéből is – hangsúlyozta Parák Eszter, hozzátéve: – A táskákat a Máltai Szeretetszolgálat a szervezettel kapcsolatban lévő rászoruló családoknak juttatja el, köztük a Nógrád megyei programjaiban részt vevőknek is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában