Vizsgák

2022.05.05. 11:42

775 Nógrád megyei diák érettségizett ma angolból (fotók)

Reggel 9 órakor szűkebb hazánkban is megkezdődtek az idegen nyelvi érettségi vizsgák. A diákok középszinten 3 órát, míg emelt szinten 4 órát kaptak a feladatlapok kitöltésére.

Nool

Diákok a középszintű angol írásbeli érettségi vizsgán a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban

Forrás: MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Nógrád megyében összesen 775 diák adott ma délelőtt számot angoltudásáról írásban, a szóbelikre pedig június 13-24. között kerül majd sor. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a középszintű írásbeli vizsga időtartama 180 perc, az első feladatlapon olvasott szöveg értése a feladat, míg a másodikon a nyelvhelyesség. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlapot kell megoldani a diákoknak, majd végül az íráskészséget is mérik. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc és hasonló típusú feladatlapokat kell a diákoknak kitölteni, mint a középszintű érettségi keretében. Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi feladatsornál azonban semmilyen segédeszközt nem lehet használni.

Komka Péter, az MTI Nógrád megyei fotóriportere május 5-én a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban örökítette meg az angol érettségi első perceit. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában