Beruházás

2022.04.01. 13:50

Több százmillióból hoznak létre orvos- és nővérszállót Pásztón

Orvos- és nővérszálló épülhet a városban – a hírt pénteki sajtótájékoztatón jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a helyi kórház épületében.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

Mint mondta, ez a beruházás a város és a térség életében is meghatározó jelentőséggel bír. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Margit Kórház orvosainak és nővéreinek lakhatási körülményeit javítva 300 millió forint támogatást ítélt meg, amelyből tíz lakást alakítanak ki. 

– Előremutatóak és példaértékűek azok az eredményeket, amelyeket sikerült közösen elérni a pásztói kórházban. Az intézménybe az elmúlt tíz év alatt több mint 900 millió forintnyi támogatás érkezett, e beruházással együtt pedig 1,2 milliárdnál is többre rúg az összeg. Kelet-Nógrádban a támogatások mértéke meghaladja a 25 milliárd forintot, amelyek közül kiemelkedik a több mint 17 milliárd forintból épülő onkológiai központ Salgótarjánban – közölte Becsó Zsolt. 

Hozzátette: az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódóan is számtalan fejlesztést tudtak megvalósítani az elmúlt években, orvosi rendelőket újítottak fel és modern eszközöket szereztek be.

Fontos problémára jelent megoldást

Dr. Boczek Tibor, az intézmény igazgatója háláját fejezte ki a támogatásért, amelynek köszönhetően megvalósulhat a projekt. 

– Éveken keresztül úgy éreztük, hogy ezen a területen kórházunk jelentős lemaradásban van más intézményekhez képest, hiszen dolgozóinknak nem tudtunk megfelelő, emberbarát és kulturált környezetű lakóhelyet biztosítani. A térségünk sajnos nem nevel ki annyi szakdolgozót, orvost és nővért, ahányra szükségünk lenne, így távolról kell a szakembereknek dolgozni járni. Ennek megoldására kínál jó lehetőséget a jövőben e beruházás – emelte ki Boczek Tibor. 

Az igazgató elárulta: előreláthatólag a kórházzal szemben lévő telken egy tíz lakásból álló, kétszintes társasházat alakítanak ki. Zömében garzonlakásokat terveznek, de gondolván a családokra néhány nagyobb lakás is elérhető lesz.

Jelentős beruházást jelentettek be
Forrás: H.M. / NMH
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában